clevergig blog

ExcellentFlex: een boost in productiviteit en 130% groei in diensten

Geschreven door Michel Pilet | 12-jun-2020 11:04:37

Michel ging in gesprek met eigenaresse Sabine Falco en planner Tamara Wierenga-van Hal, Coördinator van het team Planning. Om te horen hoe ze clevergig gebruiken en wat het hen oplevert.

Over ExcellentFlex
ExcellentFlex is een bemiddelingsbureau dat personeel levert voor de Kinderopvang en het (speciaal) primair en speciaal voortgezet Onderwijs. Naast detachering, payroll services en werving en selectie heeft ExcellentFlex een grote flexpool van professionals, die ze voor losse diensten plaatsen bij diverse opdrachtgevers.

Wat zijn jullie plannen?
Sabine vertelt: “Natuurlijk heeft Corona ook ons een behoorlijke klap gegeven en hebben we onze plannen wat moeten bijstellen. Maar we zijn positief en in de toekomst willen we ook andere regio’s bedienen in de Kinderopvang, net zoals wij doen voor het Onderwijs. Een van onze doelstellingen is de grootste en beste dienstverlener worden op het gebied van flexpool-aanvragen. Eerder dit jaar hebben wij daarom extra geïnvesteerd in een extra regiomanager en recruiter voor Kinderopvang. Tenslotte hebben we plannen om onze markt te verbreden naar de Zorg.”


Waar waren jullie naar op zoek?
Jullie hebben bijna 2 jaar geleden gekozen voor clevergig. Kun je wat vertellen over het selectieproces. Waar waren jullie naar op zoek? “Wij zochten naar een systeem om onze flexers eenvoudiger diensten aan te bieden. Waarbij we rekening konden houden met hun voorkeuren en wat ons meer overzicht zou geven in onze kandidaten. Het uiteindelijke doel blijft om de scholen beter van dienst te kunnen zijn, door vooruit te kunnen plannen - i.p.v. enkel ad hoc - en betere inschattingen te kunnen geven. Daarnaast was het voor ons van belang dat het systeem gebruiksvriendelijk voor de flexer zou zijn, waardoor zij minder telefonisch en per email bereikbaar hoefde te zijn.”

Wat was het effect toen jullie begonnen clevergig te gebruiken?
clevergig leverde direct resultaat op, aldus Tamara: “Voorheen werkten we met de EasyFlex Planner en hadden we veel handmatige werkzaamheden. We moesten alle flexers individueel bellen en mailen om hun beschikbaarheid op te vragen. Met clevergig kunnen we met 1 push-bericht alle geschikte flexers uitnodigen voor de verzoeken die voldoen aan hun voorkeuren.

Ook was vooruitwerken niet haalbaar. Nu kunnen we alle diensten direct actief in behandeling nemen en in 70% van de gevallen dezelfde dag nog een invulling en terugkoppeling geven. En daar zijn onze opdrachtgevers weer heel blij mee. Wat daarnaast erg fijn is, is dat we intern alle voortgang/communicatie omtrent de verzoeken goed konden vastleggen voor onze eigen planners.”

Uiteindelijk vertaalde dat alles zich naar een 130% groei in gevulde diensten, plus een enorme boost in de algehele productiviteit. Denk aan een snellere service, een verhoogd werktempo en een hogere waardering van de opdrachtgevers.

Wat waardeer je het meest aan clevergig als product en bedrijf?
“Onze grootste waardering gaat uit naar het gemak van het systeem. En dat voor zowel ons als planners, als de flexers. Diensten zijn snel en effectief in te voeren en het biedt aan de hand van de gecreëerde filters direct inzicht in de geschikte flexers. Ook hebben we grote waardering ook voor het gemak waarmee we via clevergig kunnen communiceren met de flexers.”

Op de website van ExcellentFlex worden kandidaten verwezen naar de clevergig app.


Zou je clevergig aanraden aan anderen?
“Absoluut. Zonder clevergig hadden wij nooit zoveel opdrachtgevers uit de brand kunnen helpen en een snelle service kunnen leveren. We merken dat onze opdrachtgevers en freelancers ook meer blijk van tevredenheid geven door ons verhoogde werktempo en service. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

Een geweldig mooi resultaat. En een mooie klant voor ons om te mogen bedienen. Bedankt voor jullie medewerking Sabine en Tamara. We kijken uit naar de voortzetting van een lange en vruchtbare samenwerking.