<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">

Vaarwel, Excel: waarom je personeelsplanning zonder kan

clevergig
2-nov-2017 15:03:59

Excel. Er zijn op menig kantoor heel wat beeldschermen gesneuveld tijdens het gebruik van dit toch behoorlijk vernuftige programma. Terwijl anderen juist zweren bij de vakjes en formules. 

Een welgemeend hate it or love it was zelden beter op z’n plek. Maar wat je ook van Excel vindt: het is simpelweg niet geschikt om te gebruiken wanneer het op het inroosteren van een flexibele schil aan medewerkers aan komt. Zo. There we said it.

 

Even geen tijd om te lezen, maar klinkt interessant?  Mail deze blog naar jezelf

 

Nu is veranderen van systeem lastig, moeilijk en soms ook best tijdrovend - dat begrijpen we. Maar dat is het inroosteren van medewerkers met behulp van Excel ook. De hoogste tijd dus om opnieuw een verandering door te voeren. Om af te stappen van oude gewoonten. En de toekomst te omarmen.

 

clevergig-planning-software

In with the new, out with the old.

Nogmaals, natuurlijk haten wij niet zomaar op Excel. Excel is als een veel te grote pick-up: je kunt er van alles mee, maar je moet wel zelf het raampje opendraaien. Niet meer van deze tijd dus (en het kan ook wel iets verfijnder). Voor je personeelsplanning zijn er gewoon betere, efficiëntere en nieuwere manieren om te werken. En yes, dit gaan we natuurlijk onderbouwen:

  • Excel is niet deelbaar. En dus niet makkelijk toegankelijk voor andere gebruikers. Tenzij je natuurlijk een gezellig printertje en een dito oldskool prikbord op de gang hebt hangen. Welkom in 2017.

  • Heb je al eens geprobeerd in te zoomen op een Excel-sheet vanaf een smartphone of een handzame tablet? Precies. De nieuwe generatie doet zo’n beetje alles op dat ding, dus zorg ook dat met name de roosters daarop duidelijk en makkelijk leesbaar zijn.

Wel inzoomen op je rooster en het altijd kunnen wijzigen? Geen probleem! Lees hier meer

  • Wijzigingen doorvoeren op een Excel-rooster is nagenoeg niet te doen. Of in ieder geval een hels karwei. Terwijl die flexibele arbeidsmarkt juist schreeuwt om, eeh, flexibiliteit. Snel en makkelijk aanpasbare roosters zijn de toekomst. Zonder heen en weer bellen of talloze email-conversaties.

  • Nu is Excel natuurlijk voor sommige mensen ontzettend handig om hele ingewikkelde formules te gebruiken, maar alles valt en staat met het handmatig (!) invoeren van de juiste gegevens. Kortom, de foutgevoeligheid is reusachtig.

 

clevergig-planning-software-overzicht

Personeel plannen moderne stijl: met een online tool

Natuurlijk zijn we geen Youp van het Hek die hier op Excel een ‘Bucklertje’ tracht te plegen, maar Excel is in geen enkel opzicht geschikt voor de huidige generatie flexwerkers. Die zitten zoals gezegd helemaal niet te wachten op e-mails en telefoontjes van managers als de planning van diensten ook gewoon via een handige app geregeld kan worden.

Hoewel het leven voor jou als manager misschien een tikkeltje complexer lijkt te worden door verder te gaan denken dan puur en alleen het inroosteren van werknemers, maak je het medewerkers juist makkelijker, leuker en verleidelijker om voor jou te komen werken. Intuïtieve planning software helpt hierbij enorm, en is uiteindelijk de enige verstandige keuze. Al zeggen we het zelf.


Schermafbeelding 2017-11-22 om 09.46.33.png

 
We geven toe: bij die laatste uitspraak speelt misschien een klein beetje eigenbelang mee, want niet geheel toevallig heeft clevergig handige planning software ontwikkeld. Heb je Excel daarvoor niet meer nodig.

 

Meer over online planning tools 

Inschrijven per email

Comments (1)