clevergig blog

Wiertz Gastvrij klaar voor groei dankzij clevergig

Geschreven door Michel Pilet | 14-aug-2019 13:25:33

Wiertz Gastvrij, onderdeel van Wiertz Personeelsdiensten, is gespecialiseerd in het ontzorgen van de Limburgse horeca op het gebied van flexibel personeel. Hun pool bestaat inmiddels uit tweehonderd horeca-krachten die voor opdrachtgevers in de hele provincie werken. En er is ruimte voor groei.

Om te groeien moet je goed kunnen plannen

Taco van der Bijl, branchemanager bij Wiertz Gastvrij: ‘Met vijftien kantoren verspreid over heel Limburg is Wiertz een van de grotere personeelsdiensten. Toch zien we bij Wiertz Gastvrij ruimte voor groei, met name in het noorden van Limburg. Maar om te groeien moet je goed kunnen plannen. Tot voor kort deden we dat in een Excel-spreadsheet in de cloud. Dat werd veel te arbeidsintensief. En om die groei verder mogelijk te maken moesten we daar een oplossing voor vinden.

Persoonlijke aanpak

Taco ging op zoek naar goede planningssoftware. Taco: ‘Dat was nog wel even een zoektocht. Veel tools werken namelijk op basis van beschikbaarheid, maar wij willen dat onze krachten zelf mogen kiezen waar ze willen werken. Wij staan bekend om onze persoonlijke aanpak, dat moeten we dan ook blijven waarmaken. De planningssoftware van clevergig biedt die optie. Bovendien is het eenvoudig om mee te werken, vanaf het begin, het is echt een kwestie van plug-and-play. Vanuit de planner-app kun je overal en op elk moment checken hoe de zaken ervoor staan, dat is ook erg prettig. En het product is continu in ontwikkeling, je koopt geen verouderd product.’

Twintig procent winst

‘We zagen eigenlijk direct resultaat. Door clevergig te gebruiken bespaarden we zoveel werk. Voorheen moesten van alles nabellen, niet vergeten bevestigingsmails te versturen, dat soort zaken. Nu vult de planning zichzelf, wij hoeven alleen maar te volgen. En alle gegevens van iedereen zitten nu in het systeem, niet – alleen – in het hoofd van de planner. Dat maakt het een stuk makkelijker om bijvoorbeeld voorkeurskandidaten aan te geven. Deze efficiëntie zien we ook heel concreet terug in een tijdwinst van twintig procent.’

Rimpelloze implementatie

‘Wij willen onze mensen gelukkig maken in het werk dat ze doen. Niet alleen omdat blije krachten zorgen voor blije klanten, maar ook omdat we onze mensen aan ons willen binden. De clevergig-app draagt daar zeker aan bij. Mensen kunnen nu in de app direct diensten bekijken en daarop reageren. En wat voor mij natuurlijk heel prettig was, was dat de uitrol van clevergig echt zo eenvoudig was. Het was een rimpelloze implementatie. Super! We zijn nu een paar maanden onderweg, en het wordt eigenlijk alleen maar makkelijker om met clevergig te werken.

Ik kijk nu al uit naar onze piekperiode in september.