<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
DSC00198
Eliza Saftyuk26-okt-2022 15:24:236 min read

Fiduzia: vol vertrouwen een eigen platform in de beveiliging bouwen, om clevergig heen

Bij het plannen van casestudy's wilden we niet alleen onze klanten laten zien die werkzaam zijn in de meest voorkomende uitzendsectoren: Zorg, Onderwijs en Bouw. We wilden ook andere niches van bemiddeling onder de aandacht brengen en Fiduzia was hier perfect voor. In een heel mooi Amsterdams kantoorpand, vlakbij het Vondelpark, ontmoetten we Ranjeet Gajadhar, de eigenaar van Fiduzia, zodat hij ons meer kon vertellen over hoe het bedrijf groeit en hoe zij het werken met clevergig ervaren.

Over Fiduzia

Fiduzia is een uitzendbureau gespecialiseerd in beveiliging. Voorheen besteedden zij vooral beveiligers uit, maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot alles daaromheen. Fiduzia verricht nu ook bemiddelingswerk voor beveiligers in opleiding, toezichthouders, hosts, hostesses, servicemedewerkers etc. Het bureau is vooral sterk in de evenementenbranche. Er is bijna geen evenement in Nederland waar Fiduzia geen personeel levert. We hebben de eigenaar, Ranjeet, een paar vragen gesteld over zijn werk en bedrijf:
 
 DSC00198
 
Hoe verliep het plannen voordat jullie met clevergig samenwerkten?

Vroeger werkten wij met partijen, waar het detacheren meer op werving en selectie leek. Ik ben er toen een tijdje tussenuit geweest. Ik kreeg kinderen en had voor even een andere pad gevolgd. Dus ik plaatste een uitzendkracht bij een partij en die pakte de fulltime planning over. Toen ik het weer oppakte in 2017, werkte ik veel met telefoon, Whatsapp, Excel. Dat is wel aardig als je met 6 mensen werkt, maar zodra het het er 10 of meer worden, gaat het steeds meer tijd kosten. Het grote voordeel van clevergig is de eenvoud, het gebruiksgemak en dat het ‘plug and play’ is. Je kunt iemand een account laten aanmaken en 9 van de 10 mensen komen er zelf uit, zonder vragen. Als je alles via telefoon, Whatsapp en Excel bijhoudt, heb je echt last van de administratie. Zeker als je snel groeit. Je wilt het allemaal op één plek snel terug kunnen vinden en ik merk zelf dat ik best wel slordig ben. Soms zelfs met clevergig daarbij is het chaotisch, maar als je uiteindelijk alles in de software verwerkt, heb je gewoon één systeem waarmee je kunt werken. We waren er best wel vroeg bij met clevergig, toen de software nog niet alle toepassingen zoals nu had. Rapportages uitdraaien en uren achteraf loggen vonden wij echt een verrijking bijvoorbeeld. Het zijn allemaal dingen waar wij behoefte aan hadden en daar heeft clevergig goed op ingespeeld. Het was al een goed product, maar het is steeds een nog beter product geworden. Voor ons betekent het dat wij in ieder geval efficiënter kunnen werken en dat het minder chaotisch is.
 
Wat heeft clevergig in de eerste jaren voor het bedrijf gedaan qua groei?
 
We werken met clevergig sinds 2018. Je bent efficiënter bezig. Als we clevergig in zijn geheel zouden gebruiken, dus ook met opdrachtgevers, die clevergig zouden accepteren en gebruiken (doen ze nog niet), zou het helemaal makkelijk zijn. Want nu word ik nog steeds heel vaak gebeld, gewhatsappt of gemaild. Wij pakken het dan op en stoppen het in clevergig. Terwijl daarover ook al nagedacht is in clevergig, want opdrachtgevers kunnen ook toegang krijgen tot het systeem. Met die toegang kunnen zij ook rechtstreeks diensten uitzetten. Dat gebeurt helaas nog te weinig, maar klanten werken met veel onderaannemers en willen dus niet per elke onderaannemer met een ander systeem werken. Ik streef er wel naar om het zometeen wel te doen. We worden steeds groter, dus wie weet, is het straks wel het geval.

DSC00189

Hoe ga je dat voor elkaar krijgen, om ze mee te krijgen?

Naast Fiduzia zijn we nu bezig met een platform binnen de beveiliging, om vraag en aanbod te matchen. Ik liep al sinds 2006 met dat idee, maar toen begrepen heel veel mensen niet wat ik bedoelde. Ik wist zelf ook niet hoe ik dat technisch zou moeten toepassen, totdat er dus Uber bijvoorbeeld om de hoek kwam kijken. Toen begonnen mensen te snappen wat ik bedoel. Je wilt gewoon een platform waar vraag en antwoord bij elkaar komt. De afgelopen jaren heb ik gezocht naar een partij die dat voor mij zou kunnen bouwen. Ik merkte dat ik het gebruiksgemak wat ik bij clevergig ervaarde, als uitgangspunt voor mijn platform nam. Het moest zo simpel mogelijk. Als je nog een hele handleiding door moet worstelen, haken de meeste mensen af. Het moet gebruiksvriendelijk zijn.

clevergig blijft ondertussen doorontwikkelen. Jullie hebben een visie en vertrouwen in het product, daar heb ik altijd respect voor. Uiteindelijk zie ik dat toepassingen die clevergig beter zouden maken, uiteindelijk vanzelf worden opgepakt. Ik heb dus mijn platform ook zo gebouwd dat het om clevergig heen zou kunnen werken. Als mensen klaar zijn met werken en de uren zijn gelogd in clevergig, dan gaat er een factuur automatisch uit. Dat zijn dingen die clevergig mogelijk maakt, waardoor ik kan testen of mijn platform levensvatbaar is.

New call-to-action


Je hebt dus jouw bedrijf gebouwd onder andere om clevergig heen. Dat is heel mooi. Zo sterk is clevergig voor jouw bedrijf.

Sterker nog. Ik ben een man van de vloer eigenlijk. Ik ben niet een technisch iemand, en zeker niet van achter de computers. Dat is niet mijn game, maar wel van clevergig. Doordat clevergig soms zelfs problemen oplost voordat ik daar tegenaan loop, heb ik veel vertrouwen in de software. Vandaar dat ik het ook prettig vind dat de setting is zoals het is. Ik weet dat wij nog een keer een storing hebben ervaren en dat was binnen een wip en een zucht opgelost.

Hoe vaak werk je zelf nog met de software?

Ik heb laatst de conclusie getrokken dat ik het eigenlijk niet meer moet doen, want elke keer als ik me daarmee bemoei gaan dingen fout. Eerst deed ik de planning helemaal in mijn eentje en het is nog steeds het meest efficiënt als planning bij één persoon zit. Ik ben blij met clevergig, omdat je ook met meerdere personen tegelijk in het product kunt werken. Ik heb vaak bijvoorbeeld rapportages nodig, dus ik zit daar nog wel vaak in. Ik gebruik het nog wel, maar actief zelf plannen doe ik echt wat minder.

DSC00219

Heb je clevergig al voorgesteld bij collega bedrijven?
Zeker. Ik promoot clevergig altijd, overal waar ik kom. Ik werk met best grote partijen en ik zie dat clevergig wel die kant op gaat. Maar ze willen vaak bij een project diverse lagen kunnen creëren en dat kan in principe, maar dan moet je met rollen gaan werken. Ook dat het gekoppeld kan zijn aan onderaannemers en dat soort dingen. Die functies zijn er nog niet. Vaak vragen ze iets ruimere toepassingen, maar ik denk dat clevergig met de tijd sowieso daaraan zal voldoen. Het gaat steeds meer die kant op, dat ook snel grotere partijen zouden kunnen aansluiten. Voor iedereen die gewoon met personeelsmanagement te maken heeft, is het echt de ideale oplossing. Ik heb niet veel vergelijkingsmateriaal, dus wat dat betreft is mijn observatie wel beperkt, maar ‘never change your winning team’. Dus als je al gewoon goed zit, waarom zou je het dan veranderen? Ik heb nog niemand anders zo enthousiast over hun planningsysteem gehoord als ik zelf over clevergig ben.

 

Het is een droom van elk softwarebedrijf om te horen dat een klant zo tevreden is met je software. Bedankt, Ranjeet, voor je tijd en eerlijkheid. We kunnen niet wachten om te zien hoe het gaat met je tweede bedrijf en alle successen die Fiduzia de komende tijd gaat behalen. We blijven ons altijd verbeteren, zodat we meer feedback zoals deze kunnen horen. We zijn nog niet zo groot dat we beveiligingspersoneel nodig hebben, maar, mocht dat veranderen, dan staat Fiduzia bovenaan onze lijst.

New call-to-action

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN