Casestudie

StarPark: 45% groei zonder extra personeel

Over StarsFamily

StarsFamily is een familie van bedrijven die StarPark, StarClean en StarSecure samenbrengt. Alle drie gebruiken ze momenteel clevergig als hun plannings- en tijdregistratiesysteem. StarPark is ontstaan als een serviceorganisatie voor evenementen en festivals, specifiek gericht op het beheren van bezoekersstromen en het afhandelen van alles wat met parkeren en vervoer te maken heeft. Infrastructuur werd al snel onderdeel van hun diensten, want met hetzelfde personeel (vooral verkeersleiders) dat op evenementen werkte, konden ze ook infrastructuurprojecten veilig beheren. Tijdens de COVID-19-pandemie werd de civiele techniek voortgezet en werden medewerkers ingezet op testlocaties van Nederlandse vaccinatieaanbieders. Deze industrie werd toen al snel hun enige bron van inkomsten. In dezelfde periode werd StarClean ook opgericht omdat Thijs, de directeur van StarPark, een groeiende behoefte aan hygiëne op de werkvloer opmerkte.

Hun focus ligt nu op pakketaanbiedingen: als bedrijven verkeersregelaars aanvragen, biedt StarPark hen ook objectbeveiliging en schoonmaakdiensten aan. Dit werkt in beide richtingen. De totale flexpool van StarsFamily bestaat uit 100 mensen, waarvan er dagelijks 50 werken tijdens de piekuren. Het bedrijf is voornamelijk actief in Midden-Nederland, maar soms ook naar andere delen van het land. We bezochten hen om Ivo Eenkhoorn, Sales Manager, en David Rijkeboer, Head of Planning bij StarPark, te interviewen over de groei van hun bedrijf en hoe ze clevergig gebruiken als hulpmiddel voor dagelijkse groeimogelijkheden.

Plannen met behulp van Clevergig

Zoals de meeste bemiddelingsbureaus gebruikte StarPark in eerste instantie Excel voor personeelsplanning en tijdregistratie. Ze realiseerden zich al snel dat naarmate het bedrijf groeide, er meer moest worden beheerd en dat ze op zoek waren naar iets om de planning eenvoudiger te maken. Dit leidde hen naar een leverancier van Flex-planningssoftware, maar na een tijdje bleek dat niet goed te passen. Ivo legt uit: „Ze groeiden niet zo snel met ons mee als we wilden. Je kon iemand inplannen, maar je wist niet precies wat ze konden doen. Je moest zelf onthouden hoeveel uur ze wilden werken en andere belangrijke details. Het andere pakket was vooral gericht op het inplannen van intern personeel, vaak op één locatie. We hadden verschillende visies en konden het niet met elkaar verzoenen. Je zou geen rollen kunnen creëren in de andere software, en dat is essentieel voor ons. We hechten een bepaald tarief aan een rol, dus die 'rol' is erg belangrijk.”

StarPark is een groeiend bedrijf, en om deze groei op te vangen zonder de operationele ondersteuning verder uit te breiden, was een nieuw planningspakket nodig. Ze zochten naar iets anders door collega-bedrijven te benaderen en hen te vragen welk programma ze gebruikten voor tijdregistratie en planning. Zo kwamen ze drie en een half jaar geleden via ABR bij clevergig terecht. De software van Clevergig sloot nauw aan bij wat ze zochten: het meest gebruiksvriendelijke plannings- en tijdregistratiesysteem voor werknemers. Ivo zegt dat het „gemakkelijk werkte en kinderlijk eenvoudig was voor de werknemers”. StarPark ziet het vragen om hulp van collega-bedrijven niet als concurrentie: „Eigenlijk hebben we geen concurrentie. Iedereen heeft zijn eigen sterke punten en we helpen elkaar allemaal. Je hebt elkaar echt nodig. Er zijn maar weinig verkeersregelaars in Nederland, er is een aanzienlijk tekort. Je moet echt samenwerken, anders is het onmogelijk.”

Overgang naar clevergig

De overstap naar clevergig was relatief eenvoudig voor StarPark. In eerste instantie was het druk voor medewerkers om alle data over te zetten, maar met een datadump werd alles snel overgezet. Veel klanten bleven hetzelfde; alleen de opdrachten moesten opnieuw worden ingevoerd. Dit was een voordeel. Alle geplande en uitgevoerde opdrachten bij StarPark komen uiteindelijk terecht in clevergig, en omdat ze de urenregistratie vanuit de app doen, kunnen ze exporteren naar AFAS voor de salarisadministratie.

Ivo legt uit dat ze bang waren dat het misschien wat moeilijker zou zijn met de mobiele app: „We dachten eigenlijk dat het een ramp zou zijn met de mobiele app. Onze oudste werknemer is 70. Je moet die app installeren, dan inloggen en een wachtwoord aanmaken. Maar van de 50 werknemers ging het maar één keer mis, en zelfs toen was het vrij eenvoudig op te lossen. We hadden onszelf nog banger gemaakt dan nodig was. Met alle nieuwe sollicitanten die ik nu heb, heb ik nog nooit problemen gehad. Soms vragen ze gewoon wat hun wachtwoord is.”

Ervaring met clevergig

We vroegen David, die meteen clevergig begon te gebruiken in zijn werk, wat hij van clevergig vond. Hij deelt zijn ervaring met ons:”Ik vond clevergig erg gebruiksvriendelijk. Zelfs als je hem als werknemer opent. De tabbladen met 'open', 'bevestigd' en 'voltooid' zijn heel gemakkelijk om mee te werken. Met dat kruisje en vinkje kan het niet eenvoudiger.”

Bovendien heeft clevergig StarsFamily tot rust gebracht. De planning ging veel sneller en leidde tot een aanzienlijke groei. Ivo zegt:”We zijn veel meer diensten gaan doen met dezelfde mensen. De afgelopen jaren zijn we echt met 45% gestegen. We zijn in die vier jaar gewoon niet helemaal verdubbeld. Ik denk dat als we meer werknemers zouden kunnen werven, we gemakkelijk nog eens 2000 uur aankunnen. Als we mensen zouden kunnen werven, zouden we gemakkelijk 5000 uur per week kunnen doen met clevergig.„Het bedrijf heeft kunnen groeien en veel kosten kunnen besparen door geen nieuwe mensen aan te nemen.

Probeer onze planningssoftware

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest met onze toonaangevende software.