<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
Hjordis_Penning_VUCAA_Zorg_Uitzendbureau
Eliza Saftyuk13-sep-2023 16:52:323 min read

VUCAA: Facturatie in enkele seconden afgehandeld

In de wereld van zorgbemiddeling is flexibiliteit, visie en kwaliteit cruciaal, vooral in deze snel veranderende tijden. Dit geldt ook voor VUCAA, een jong en ambitieus bedrijf opgericht door Hjørdis Penning. In dit interview met Rico en Eliza van clevergig vertelt Hjørdis over haar reis in de zorgsector en hoe clevergig hun partner werd in het vereenvoudigen van hun planning en facturatie.

Over VUCAA

Hjordis_VUCAA_ZorgHjørdis, een doorgewinterde professional in de GGZ, begon in 2021 met VUCAA. Haar motivatie was een verlangen naar verandering en het leveren van meerwaarde in de zorgsector. Ze zag inefficiënties en hoge kosten bij veel bemiddelingsbureaus en besloot dat het anders moest. VUCAA, een afkorting met Amerikaanse roots, staat voor het omarmen van verandering in een hectische wereld. Via clevergig biedt het bedrijf niet alleen ad-hoc diensten, maar ook lange termijn opdrachten. Hun missie is om de kwaliteit van zorg te waarborgen en te zorgen voor minder wisseling van professionals op afdelingen.

Werken in de zorg

VUCAA bedient een gevarieerde klantenkring, waaronder veel zorgprofessionals en zorginstellingen. Hoewel ze momenteel voornamelijk met zelfstandige professionals werken, breiden ze hun diensten uit naar werving en selectie. Dit vertelt Hjørdis over de huidige arbeidsmarkt: ‘Je merkt dat er echt druk is op de arbeidsmarkt. Er komt ook meer regelgeving, omdat er nu heel veel bureaus zijn die niet weten wat ze doen. Er zijn veel organisaties die zonder enige ervaring of onderzoek de zorgsector in gaan en met alles akkoord gaan. Dat kan natuurlijk niet zomaar. Er zitten bepaalde voorwaarden aan werken met zzp’ers en dat weten mensen niet.’ 

Het management van VUCAA heeft jarenlang ervaring in de zorg, wat een groot voordeel is. Hierdoor hebben zij een diepgaand inzicht in wat belangrijk is binnen een zorgteam en hoe ze medewerkers gemotiveerd laten blijven.  Bovendien hebben zij veel professionals aan zich verbonden die niet alleen vanuit financieel oogpunt in de zorgsector actief zijn. De professionals  proberen echt mee te denken en flexibel te zijn in tarieven. Dit is absoluut een van de voordelen van het werken met VUCAA-zorgprofessionals. Hjørdis deelt haar gedachten hierover: 'Samen staan we sterk, niet alleen met de zzp'ers, maar ook met de organisaties en met jullie als software.'" 

 

Planning en facturatie vóór clevergig


Voor de samenwerking met clevergig verliep de planning bij VUCAA handmatig, met behulp van Excel. Dit was tijdrovend en foutgevoelig. Dit zegt Hjørdis: ‘Het was echt niet te doen. Hoewel we snel begonnen waren met de planning via jullie platform, zochten we nog naar een oplossing voor facturatie, die op dat moment nog niet beschikbaar was. Handmatig factureren kostte ontzettend veel tijd en energie. Bovendien ontvingen veel van onze opdrachtgevers foutieve facturen van zzp'ers. Toen jullie de facturatiemodule introduceerden, hebben we deze direct geïmplementeerd.’ 

DSC02317

Overstap naar clevergig

Hjørdis was direct overtuigd van clevergig vanwege de sterke overeenkomst in visie. Ze beschrijft clevergig als persoonlijk, modern en gezellig - precies wat het bedrijf zocht. VUCAA merkte  meteen verbeteringen, vooral in de snelheid waarmee diensten werden ingevuld dankzij een groter bereik via clevergig. ‘Het is zo geregeld’, zegt de eigenaresse. De app werd snel een favoriet onder het team en bracht aanzienlijke verlichting in hun dagelijkse werklast. 

Bovendien benadrukte Hjørdis enkele extra handige functies die VUCAA ervaart: 'Aanvankelijk begon het met alleen planning, maar toen kwamen de externe managers. Dat bleek zeer nuttig te zijn. De facturatiemodule is eveneens een geweldige aanvulling. Facturatie kan nu in enkele seconden worden afgehandeld. Het verwerken van slaapdiensten kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door langere pauzes in te plannen of de slaapdienstfunctie te gebruiken. Tevens is clevergig helpend als controlesysteem doordat diploma’s, certificaten etc kunnen worden geüpload aan ‘de backoffice’ en kunnen worden voorzien van een expiratiedatum. clevergig biedt gewoon verschillende losse tools die je kunt gebruiken om de functionaliteit te optimaliseren en kwaliteit hoog te houden.'

We vroegen aan Hjørdis ook of ze clevergig zou aanbevelen aan anderen. ‘Zonder aarzelen’, zegt ze, ‘maar wel met een knipoog naar de concurrenten’. ;)

 


De software van clevergig heeft VUCAA geholpen hun zorgbemiddelingsactiviteiten te optimaliseren en hun groei te stimuleren. Ze kijken met vertrouwen naar de toekomst in de steeds veranderende wereld van de zorg. Wij ook, nu dat we zo geïnspireerd zijn door het feit dat er zulke gedreven bedrijven bestaan die zich inzetten voor de zorgsector. Bedankt, Hjørdis, voor je eerlijkheid en tijd. ‘Samen staan wij sterk’, zoals je zei, en dat zal ons blijven motiveren om door te gaan.

 

New call-to-action

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN