<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
pricing_website_dashboard_woman
26-sep-2022 12:31:143 min read

3 Dingen die je moet regelen voordat je met clevergig start

TLDR: we veranderen de naam van ons eerste pakket van Starter naar Essential. Gesprekken hierover intern hebben ons tot een aantal inzichten geleid. Lees verder om meer hierover te leren.

Wanneer je groeit neemt de onzekerheid in zekere zin af. Er zijn echter nog steeds genoeg knopen die we moeten doorhakken. Zo ook over ons Starter Pakket.

Voor degenen die ons niet zo goed kennen: wij zijn clevergig, en maken software voor bemiddelingsbureaus. Wij helpen ze groeien. Dat doen we door flexpoolmanagement, planning, urenregistratie en facturatie eenvoudiger en sneller te maken. Onze tarieven vallen in 4 pakketten: Starter, Pro, Team en Enterprise. Afhankelijk van het aantal functies en / of je verbruik, schaal je op. Het Starter Pakket is ons instap abonnement.

pricing_website_dashboard_woman

Goed, nu hebben we de basis. De laatste maanden zijn er goede gesprekken gevoerd over ons Starter Pakket. We stelde onszelf onder andere de volgende vragen:

 • Voor wie is het Starter Pakket nou echt geschikt?
 • Wanneer haalt een klant het meest waarde uit ons product?
 • Wat voor klanten zien wij het liefst starten met clevergig?

Toen we alle data gingen bekijken kwamen we tot een aantal inzichten.

Er zijn meer voorwaarden waaraan klanten moeten voldoen om succesvol te kunnen beginnen met clevergig én - voor zover wij kunnen zien - met bemiddelen. Laten we deze meteen met je delen.

Voorwaarde 1: er is een serieus begin gemaakt

Klanten die goed uit de startblokken komen hebben een sterke basis liggen. Dan moet je onder andere denken aan:

 • Bedrijfsnaam met website (eenvoudig mag ook)
 • KvK inschrijving compleet
 • Bedrijfsplan (of in ieder geval een Business Model Canvas)

Voorwaarde 2: de papierwinkel is in orde

Ondernemers die clevergig direct in gebruik nemen zijn degenen die de papierwinkel in orde hebben. Bemiddelen is een dienstverlening waarvoor sluitende contracten en documenten nodig zijn. Aangezien je tussen twee partijen bemiddelt, heb je met beiden een overeenkomst nodig: opdrachtgevers en ZZP’ers. Omdat wij als softwarebedrijf geen juridische achtergrond hebben, kunnen we ook geen sjablonen of dergelijke aanleveren. Het is verschrikkelijk belangrijk jezelf juridisch goed te beschermen.

romain-dancre-doplSDELX7E-unsplash

Voorwaarde 3: er zijn al klanten en ZZP’ers

Mensen onderschatten het werk van kwalitatief personeel leveren. Iedereen heeft last van de tekorten, waarom zou jij dat niet hebben? Verder is het “druk” op de markt, er is veel concurrentie. Zonder klanten en ZZP’ers kun je eigenlijk niet beginnen. Onderschat ook niet de tijd die het kost om deze taak te volbrengen. Bedenk bij jezelf:

 • Hoe ga ik mijn klanten binnenhalen?
 • Waar ga ik ZZP’ers vinden?

Je zult erachter komen dat het vinden van beiden een taaie klus kan zijn. Wees daarop voorbereid.

Wat gaan wij doen met deze inzichten?

Op twee manieren:

 1. We gaan bedrijven die een demo aanvragen beter bevragen over intenties en de voortgang van het starten. Bovendien gaan wij hen adviseren bovenstaande zaken goed op orde te hebben  alvorens met clevergig te starten. Hiermee komt onze waarde Klantobsessie écht tot zijn recht. We willen namelijk ondernemers beschermen tegen (te) vroege verplichtingen waar ze later spijt van krijgen. Tegelijkertijd willen wij onszelf ook de moeite besparen van een klant aan boord proberen te halen, die het moeilijk gaan krijgen. Zo creëren we een win - win situatie.
 2. We gaan werken aan een resource, die startende bemiddelaars gaat helpen om bovenstaande uitdagingen te tackelen. Ondertussen hebben wij al best wat kennis over bovenstaande zaken verzameld, die we graag met jullie willen delen. Wil je als eerste weten wat het wordt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! 

 

Samenbrengen in het nieuwe Essential Pakket

Ik hoor je denken: wat heeft dit alles met de nieuwe naam Essential te maken? Best een hoop kunnen we je vertellen.

 • Het matcht veel beter met bovenstaande klanten: Starter impliceert dat je het kunt gebruiken om te starten. Wij hebben gemerkt dat het niet zo werkt. Starten moet je zelf doen en dan…
 • biedt het Essential Pakket jou als groeiende bemiddelaar de juiste gereedschappen om kernprocessen te automatiseren om eenvoudiger verder te groeien, niet om te starten.
 • Het is een erg compleet pakket om je al draaiende bemiddelings-game te upgraden, helemaal als je facturatie erbij neemt. Eigenlijk doet de naam Starter het pakket te kort.

Tot hier gelezen? Nu weet je zeker of je met clevergig wilt beginnen. Ga naar onze Tarieven pagina als clevergig en jouw onderneming toch als een match voelt!

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN