<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
De nieuwe kalenderweergave
Michel Pilet14-okt-2019 21:44:344 min read

De product roadmap voor het 4e kwartaal

Het vierde kwartaal staat bij clevergig in het teken van eenvoud. Geen grote nieuwe toepassingen of modules, maar verstevigen van de basis. Voordat we daar induiken, eerst een korte terugblik.

Terugblik

Het afgelopen kwartaal was op zijn zachts gezegd enerverend. We zijn bij clevergig nog harder gegroeid dan in ons vorige (record) kwartaal. En dat allemaal met een relatief klein team. Maar daar komt verandering in... Twee weken geleden is Tom van Eerde van start gegaan als Growth Hacking trainee. Tom gaat ons helpen nog harder te groeien :-) En dat geeft ons weer ruimte om in de software te investeren. Ook verwachten we op korte termijn onze vacature Customer Success Manager in te vullen. Zijn of haar belangrijkste taak is al onze bestaande en nieuwe klanten te helpen om maximaal succesvol te zijn, met hulp van clevergig.

Tom van EerdeHi allemaal, ik ben Tom, de nieuwe Growth Hacking Trainee van clevergig. Tijdens de studie Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mijn interesse in digitale media en marketing tot een specialisatie kunnen maken. Ik kon deze kennis in praktijk brengen bij Q-dance en heb ik mijzelf verder ontwikkeld in digitale media en marketing. Later ben ik mijzelf meer gaan richten op data onderzoek. Om verder te groeien in zowel marketing als data onderzoek ben ik begonnen met het traineeship Growth Hacking. Ik heb enorm veel zin om nu deze nieuwe uitdaging bij clevergig aan te gaan!

Helaas hadden we ook te maken met een onderbreking van onze dienstverlening. clevergig was tijdelijk offline en op een ander moment werden geen emails ter bevestiging van diensten verstuurd. En daar hebben veel van onze klanten last van gehad. We hebben maatregelen genomen om dit in de toekomst te beperken. En ook in 2020 kun je van ons verwachten dat we nog meer in de stabiliteit en schaalbaarheid van de software investeren.

Maar nu terug naar het aankomende kwartaal. Wat kun je verwachten?

ORT's

Iets later dan gepland, maar nu dan toch... ORT's, oftewel Onregelmatigheidstoeslagen. Veel van jullie hebben ermee te maken. Medewerkers verdienen soms toeslagen na middernacht, of juist vroeg in de ochtend of op feestdagen. Vanaf vandaag bieden we je manier om zelf rekenregels aan te maken voor jouw branche. Zo kun je bijvoorbeeld een rekenregel aanmaken waarin staat dat tussen 18.00 en 24.00 uur 120% wordt betaald. Die rekenregels voer je eenmalig in en die kun je vervolgens loslaten op de uren-rapportage. Dat scheelt je een hoop administratief werk achteraf!

Stel zelf je ORT's inStel zelf je ORT's in

Upgrade urenregistratie

Mede dankzij de input van onze klanten - middels een co-creatie sessie - hebben we eind oktober de volgende verbeteringen in petto voor de reeds bestaande module Urenregistratie:

  • Commentaar geven: medewerkers, planners en opdrachtgevers kunnen straks alledrie commentaar geven op gelogde uren. Ook is duidelijk te zien wie wat heeft gezegd, en krijgt iedereen meldingen wanneer er een opmerking is geplaatst. Zo kun je eenvoudiger eventuele problemen bij gelogde uren oplossen.
  • Aftekenen op locatie: de medewerker kan na de dienst de gelogde uren laten goedkeuren door een manager op locatie. De manager plaatst dan zijn of haar handtekening en naam bij de dienst in het toestel van de medewerker. Dit alles is vervolgens terug te zien voor de planner. Daarmee kan iedereen definitief afscheid nemen van het papieren urenbriefje!

Nieuwe diensten aanmaken

Jullie belangrijkste taak als planner en bureau is om zo snel mogelijk de juiste kandidaat te matchen met openstaande diensten. Sinds de oprichting van clevergig staat daarvoor een toepassing centraal: het aanmaken van diensten.

Een nieuwe dienst aanmaken?Kan dit beter en eenvoudiger? Vast wel

Gaandeweg hebben we meer mogelijkheden toegevoegd. Denk aan het gericht uitnodigen van kandidaten, het toewijzen van kandidaten, het gebruiken van extra filters en ga zo maar door... En natuurlijk zijn er dingen die nu ontbreken, zoals het sturen van herinnering push notificatie, of het kiezen van de juiste kandidaat uit meerdere aanmeldingen. Dit alles heeft ons doen besluiten om met een nieuwe bril naar dit proces te kijken. Wat als we het opnieuw zouden bouwen? Hoe zou het er dan uitzien? Een groot deel van dit kwartaal staat in het teken van verbetering en vereenvoudiging van dit cruciale proces. Het doel? Jullie nog sneller en beter in staat stellen om de juiste match te maken.

Extra velden voor opdrachtgevers

We kregen steeds vaker de vraag of het mogelijk is om een extra veld van een opdrachtgever standaard zichtbaar te laten zijn in een dienst van medewerkers app. Je kon al extra velden aanmaken, maar deze waren enkel zichtbaar voor jou als planner. Eind deze maand kun je zelf bepalen of je zo'n extra veld ook zichtbaar wilt maken voor je medewerkers. Zo kun je eenvoudig extra informatie van een opdrachtgever delen met je kandidaten.

Extra velden voor opdrachtgeversBepaal straks zelf of een opdrachtgever-veld zichtbaar is voor je kandidaten

Ask Me Anything webinar

Elke vierde vrijdag van de maand organiseren we een Ask Me Anything webinar. De naamt zegt het al: in deze sessie kun je ons werkelijk alles vragen :-) Heb je vragen over het gebruik van clevergig, nieuwe toepassingen, of waar wat de toekomstplannen zijn van clevergig? Neem deel en stel je vraag. De eerstvolgende sessie is op vrijdag 25 oktober. Schrijf je hier in.

Wat vind jij?

Zoals altijd blijven we ook op jullie leunen voor input en feedback. We kijken er naar uit! Laat van je horen! Geef in de comments aan welke toepassingen jij nog graag wil zien in de clevergig-planningssoftware.

avatar

Michel Pilet

Helping companies build an on-demand workforce

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN