Skip to content
Michel Pilet 19-okt-2018 14:07:51 3 min read

De Product Roadmap voor het 4e kwartaal van 2018

Meer dan 300.000 gewerkte uren, 50.000 geplande diensten, tientallen klanten en duizenden medewerkers die dagelijks de app gebruik om hun brood te verdienen. We zijn enorm trots op het almaar groeiende gebruik van clevergig. Toch is ons product nooit af en kijken we altijd naar verbeteringen. Om onze software nog eenvoudiger te maken, met snellere en betere matching. Maar ook om verschillende manieren van plannen te ondersteunen. Hier lees je al het moois dat er aankomt.

In bulk diensten aanmaken
Het vullen van openstaande diensten bestaat uit meerdere stappen. En een van de grootste frustraties die wij zien en horen, is dat het aanmaken van de diensten veel tijd kost. Als intermediair is dit het begin van je plan-proces en dus een belangrijke stap. Wanneer de diensten eenmaal zijn aangemaakt, dan is het publiceren van je rooster, het automatisch vullen van de diensten door kandidaten en het op de hoogte houden van opdrachtgevers een fluitje van een cent. Maar die eerste stap kost nog vaak onnodig veel tijd. En daar gaan we iets aan doen.

Schermafbeelding 2018-10-19 om 11.19.54

Klinkt de volgende situatie herkenbaar? Opdrachtgevers sturen jou dagelijks of wekelijks een email met een lijst van openstaande diensten. Die vaak verschillend van aard zijn en dus veel tijd kosten om een voor een aan te maken in een systeem als clevergig. Het alternatief - klakkeloos de email of een lange Excel-lijst doorsturen naar al je kandidaten - is ook niet ideaal. Zo'n email is namelijk niet afgestemd op de behoeften en beschikbaarheid van je kandidaten. En maakt stap 3 - het vastleggen wie waar komt werken - ook omslachtig. Onze nieuwe oplossing voor stap 1? Het importeren van diensten. Oftewel het in bulk aanmaken van diensten, via een Excel-import. Het werkt als volgt: jij - of je opdrachtgever - gebruikt straks ons template om de belangrijkste gegevens van een dienst snel onder elkaar in Excel te plakken. Vervolgens importeer je in 1x al deze 10, 20 of misschien wel 50 diensten. En staan ze gelijk klaar als concept dienst in je planning. Verwachte lanceerdatum: medio november.

Ondersteuning voor meerdere varianten van plannen
Elke planning is anders, horen we wel eens. De een wil zelf bepalen wie welke dienst mag draaien, de ander laat kandidaten vrij. Voor de een staat snelheid voorop, voor de ander kwaliteit. Hieronder zie je een schematische weergave:

Schermafbeelding 2018-10-19 om 11.38.13

  • Variant 1: kwaliteit staat voorop. Je zet een dienst of project open en laat vervolgens meerdere kandidaten reageren. Pas daarna kies je zelf - of de klant - de best passende kandidaat. Handig wanneer kwaliteit van de kandidaat van groot belang is, of wanneer de klant de finale keuze uit meerdere kandidaten wil maken. NIEUW bij clevergig. Verwachte lanceerdatum: eind 2018.
  • Variant 2: wanneer zowel kwaliteit als snelheid van belang is, dan bepaal je het liefst zelf direct welke kandidaat een dienst gaat doen. Dat is natuurlijk alleen mogelijk als je zeker weet dat de kandidaat beschikbaar is en je hem of haar kunt plaatsen. In feite is dit het meer traditionele roosteren. Dit is reeds mogelijk binnen clevergig, maar op dit moment pas nadat een dienst is gepubliceerdMedio december wordt het mogelijk om een kandidaat direct bij het aanmaken op een losse dienst, of zelfs een serie terugkerende diensten toe te wijzen.
  • Variant 3: kwaliteit, noch snelheid zijn van het grootste belang. Maar de een gaat niet ten koste van de ander. In zo'n geval wil je als planner wel gericht een paar voorkeurskandidaten uitnodigen, maar is het daarna first come, first serve. Oftewel, wie het eerst de dienst accepteert, mag het doen. Reeds beschikbaar in clevergig.
  • Variant 4: als je dringend iemand nodig hebt voor een dienst, dan is het vaak van minder belang wie deze dienst accepteert. Mits de kandidaat natuurlijk aan de juiste voorwaarden voldoet. Je gooit een dienst open naar je beschikbare kandidaten en wie het eerst reageert, mag de dienst draaien. Reeds beschikbaar in clevergig.

Met de aanvulling op de planning variant 1 en de verbetering in variant 2, is clevergig een nog completer pakket om snel de juiste persoon op de juiste plek te hebben.

Overige verbeteringen
Naast bovengenoemde toepassingen, voeren we nog een aantal kleinere verbeteringen door. Zo maken we het eenvoudiger voor medewerkers om hun beschikbaarheid te managen. En kun jij als planner ook medewerkers uitnodigen die (deels) niet beschikbaar zijn. Ook breiden we de profielen van kandidaten, opdrachtgevers en locaties uit. Zodat je sneller informatie kunt delen en terugvinden in je database.

Waar heb jij nog behoefte aan?
Welke product features zou jij nog graag willen zien? Welke kleine aanpassing maakt het plannen net weer even sneller en gemakkelijker? Laat het ons weten. Stuur een email naar info@clevergig.nl met je input, of bel ons op 020 244 1685.
avatar

Michel Pilet

Helping companies build an on-demand workforce

OPMERKINGEN