<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
Danique Seelen16-okt-2020 11:29:002 min read

Sherif El Zeiny vertelt over clevergig

  • Eerder hebben wij met Sherif een aflevering van de clevergig show opgenomen. Dit interview ging voornamelijk over Sherif en het ontstaan van zijn bedrijf CarDrivers. Hij vertelt wat zijn inspiratie was en waarom hij dit doet en hoe hij dat doet. Daarna hebben wij hem na de opnames gevraagd of hij ons ook wat wilde vertellen over het gebruik van clevergig in zijn bedrijf. 

Wat is CarDrivers? 

Allereerst, wat doen jullie precies? Sherif: “Wij leveren chauffeursdiensten rijbewijs B. Voornamelijk voor groothandels en apotheken. En daarnaast leveren we ook een stukje logistieke kennis aan klanten, over hoe je je pools zo goed en efficiënt mogelijk inzet. In de vorm zoals de klant het zelf wil, een project, trainingen of communicatie.”

Waar was je naar op zoek voor clevergig?

Vervolgens zijn wij benieuwd naar wat Sherif zocht toen hij voor het eerst Michel ontmoette een paar jaar geleden. Hij vertelt dat hij op zoek was naar een tool die de handmatige planning kon automatiseren. Dit om de uitstraling van een professioneel bedrijf ook echt professioneler te maken. Maar ook om de interne flexpool optimaler te benutten. 

Is dat gelukt?

En wat was het resultaat? “Het werkte heel prettig. Waar we voorheen meerdere bestanden hadden om de planning rond te krijgen, staat nu alles overzichtelijk op een plaats. We merkte al meteen dat verschil. En in de loop der tijd is het alleen maar beter geworden.” En waar zit dat verschil in? “De tijd die we nodig hebben om een planning te vullen, dat chauffeurs kunnen reageren op losse diensten zonder dat we iedereen moeten bellen. We hoeven ze ook niet meer na te bellen om te controleren of ze het niet vergeten zijn. Ze krijgen nu gewoon een melding voordat een dienst begint.” 

Kun je dat resultaat uitdrukken in cijfers?

Kwantificeren is moeilijk, omdat Sherif geen cijfers heeft van voor clevergig. Hij schat een besparing in tijd van 30-40%. Deze gewonnen tijd zetten ze in om meer nieuwe klanten te werven. Win-win! Hij voegt er aan toe dat hij het product er mooi uit vindt zien. Daarom wordt het ook gebruikt in de presentatie naar klanten. Hij vindt dat het een professionele uitstraling geeft aan zijn bedrijf. De klant kan zelf gewoon inloggen, kijken wie er komt werken of heeft gewerkt. Of er bijzonderheden zijn of iets waar zij op moeten letten. Dat werkt heel prettig voor alle drie de partijen: CarDrivers, zijn medewerkers en klanten. 

Sherif sluit af met de woorden: “Ik ben fan van jullie bedrijf. En dat komt omdat jullie dingen aanpakken op een manier die heel prettig is. Jullie komen beloftes na en zijn heel goed in communicatie naar de klant. Ook als een keer iets niet goed gaat, krijg je daar gewoon netjes een bericht van. Jullie zijn een groeiend bedrijf en geven ook de energie van een groeiend bedrijf. Dat is ook fijn voor mijn eigen bedrijf. Ik ben trots op onze samenwerking.” 

Sherif zou iedereen met een on-demand planning aanraden om met clevergig te werken. Dit soort mooie woorden doen ons goed, dankjewel Sherif. Hopelijk kunnen we nog jaren samenwerken!  

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN