Software kiezen voor je uitzendbureau - 3 dingen om op te letten
Wanneer je bezig bent je uitzendbureau in te richten zoek je niet alleen de juiste bureaustoel of het juiste bureau. Alhoewel een goed in hoogte verstelbaar bureau ook onmisbaar is voor een goede werkdag, hebben we het in deze post over software.
Er is zoveel software te vinden dat een keuze maken je kan duizelen. En dat kan knap vervelend zijn! Want software kan de motor zijn van jouw bureau als je het goed inricht.
Wanneer je kiest voor software voor je uitzendbureau is het belangrijk de leverancier kritisch te beoordelen. Je gaat immers een lange termijn commitment aan met elkaar!
We helpen jou als leverancier van SaaS software graag op weg. Want wij weten zelf als geen ander waar je op moet letten!
Functionele en bedrijfsmatige match
Voordat je überhaupt een demo aanvraagt of een proef aanmaakt vraag je je eerst af of jullie een match zijn. Er zijn veel dingen om op te letten en te bekijken of je goed bij elkaar past voordat je deze stappen zet:
- Functionaliteiten: de meest logische van allemaal. Want; kan deze software wat ik wil? Wat mis ik hierin? Hoe ga ik die gaten dan vullen?
- Succesverhalen: goed om te lezen is hoe bestaande klanten geholpen zijn met de oplossing waar je naar kijkt. Zijn ze hier open over of juist heel erg vaag? Dat zijn goede indicaties of je het in de juiste richting zoekt.
- Type klanten: over klanten gesproken - wat voor klanten spreken ze aan op de website. Spreken ze jouw taal? Voel je je aangesproken door de bewoordingen? Pochen ze met klanten die 10x zo groot zijn als jij of met jouw type MKB bedrijven?
Kostenmodel
Prijs is het volgende waar je naar kijkt. Het is belangrijk dat prijs en waarde in één lijn liggen. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar wat betekent dat in de praktijk?
- Sluit het prijsmodel aan bij mijn waarmee ik geld verdien? Bijvoorbeeld; ons tarief is gebaseerd op functies maar vooral ook het aantal diensten wat je plant. Hiermee verdien jij als uitzendbureau ook je geld maar niet met het aantal mensen gebruikers (lees: planners). Een bewuste keuze dus.
- Wat zijn de maandelijkse kosten, hoe komt dat uit voor mij? Loopt dat gelijk op?
- Zijn er meerkosten verbonden aan ondersteuning? Bijvoorbeeld; wat als ik een hulpvraag heb? Gebeurt dat eenvoudig en online (waarschijnlijk is het dan inclusief), of moet daar een consultant voor langskomen (dan zal het meestal tegen betaling zijn)
- Zijn er eenmalige (opstart-) kosten? Zo ja hoe hoog zijn deze? Wat krijg je er voor?
- Wat gebeurt er als ik niet tevreden ben? Is het een optie om mijn geld dan terug te krijgen?
Toekomstbestendigheid
Als je start met een nieuwe software wil je zeker weten dat je een toekomstbestendig product koopt. Want we gaan ervan uit dat jij over 3 jaar nog bestaat. Dus waarom zou je niet op dezelfde manier naar je leveranciers kijken? Een aantal vragen die je jezelf moet stellen:
- Welke technologie wordt er gebruikt? Moet je een remote desktop / terminal server installeren? Of is het een kwestie van account aanmaken en gaan? Het klinkt voor de hand liggend, maar er genoeg die verouderde technologie gebruiken. Dit betekend dat er een keer een inhaalslag gemaakt moet worden; een hele grote update dus. En de ervaring leert dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan.
- Wordt er geluisterd naar klant feedback? Als een softwarebedrijf een uitgesproken eigen roadmap heeft is er geen ruimte voor klantfeedback. Is er een mogelijkheid voor gebruikers / klanten om verbeteringen aan te dragen of input te leveren voor toekomstige veranderingen?
- Wanneer was de laatste update en wat is er gebeurd? Het klinkt voordehandliggend maar wanneer er in 12 maanden alleen maar kleine verbeteringen zijn uitgevoerd kan dat verschillende dingen betekenen, maar wanneer ontwikkeling achterblijft is dat nooit erg goed nieuws. Wees niet bang om te vragen hoe lang geleden er een release heeft plaatsgevonden en wat er in die release is veranderd.
Dit waren 3 elementen waar je op moet letten als je een software leverancier zoekt als uitzendbureau.
Wees kritisch en je onderzoek, en niet bang om de leverancier te bevragen!
OPMERKINGEN