Blog
clevergig

Visma neemt clevergig over en versterkt de groeiambities van Beeple in de Benelux!

Over de beslissing om samen te werken met Visma

In de afgelopen jaren is clevergig uitgegroeid tot een team van 20, dat meer dan 150 klanten bedient. Het is uitgegroeid tot een van de meest bekende softwareoplossingen voor uitzend- en wervingsbureaus in Nederland. Met onze toewijding om de meest gebruiksvriendelijke software op de markt te leveren, hebben we al ons werk en tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van het product op basis van de behoeften en feedback van klanten. We zijn aanzienlijk gegroeid, maar onze ambities zijn groter. Om deze ambities waar te maken, hebben we een extra duwtje in de rug nodig. Clevergig wordt overgenomen door Visma en zal verder gaan onder de vlag en het management van het Belgische Visma-bedrijf Beeple, een plannings- en communicatiemiddel voor bedrijven die werken met flexibele ploegenroosters.

Wie zijn Visma en Beeple?

Visma staat in de top 5 van Europa's meest bekende leveranciers van missiekritieke software voor een efficiëntere samenleving. Met 15.000 werknemers en 1.200.000 klanten uit verschillende sectoren in Europa en Latijns-Amerika bieden ze oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-overheid op de Nederlandse en Belgische markt. Nederlandse bedrijven zoals Teamleader, Nmbrs, Yuki, Raet en vele anderen maken ook deel uit van Visma.

In 2022 nam Visma ook Beeple over. Beeple, gevestigd in België, is de toonaangevende leverancier van technologie voor personeelsplanning voor grote uitzendbureaus, bedrijven die met tijdelijk personeel werken en organisaties met grote hoeveelheden personeel en wisselende roosters. De focusmarkt van Beeple is de Benelux, maar ze ondersteunen al 1.300 directe en indirecte klanten in 22 landen in 7 talen.

Waarom deze stap?

Michel Pilet, de oprichter van clevergig, zegt: „Ik heb altijd iets willen bouwen dat niet van mij persoonlijk afhangt. Dat vind ik zo leuk aan ondernemen, dat je iets kunt bouwen dat uiteindelijk zonder jou kan overleven. Ik had altijd in gedachten dat het geen familiebedrijf zou zijn, niet iets dat ik zou doorgeven aan mijn zoon. Ik ben goed in het vormgeven van een bedrijf in de opstartfase. Als het eenmaal draait, is iemand anders beter in staat om het bedrijf voort te zetten. Toen Visma ons benaderde, was de timing perfect. Ze passen goed bij elkaar.”

Terwijl Beeple zich richt op grotere uitzendbureaus met complexe processen, helpt clevergig kleinere uitzend- en wervingsbureaus bij het matchen van tijdelijk personeel en freelancers met ad-hocdiensten. Beeple heeft in België al een sterke marktpositie verworven. Hetzelfde geldt voor clevergig, maar dan in Nederland. Met de overname kunnen beide partijen een nieuw marktsegment en verdere groei bereiken.

Wat betekent dit voor mij als klant?

Michel zegt: „Samen staan we sterker. Wat ik waardeer aan Visma is dat ze zeggen 'integratie doodt innovatie'. We zullen niet volledig geïntegreerd zijn met hun andere bedrijven. Dat kost veel tijd en energie en leidt vaak af. Ze lieten hun bedrijven redelijk onafhankelijk verder gaan. Ik denk dat dat ook positief is voor de groei. We kunnen gewoon doorgaan, maar nu met een sterke partner achter ons.”

clevergig gaat verder onder dezelfde naam, met hetzelfde logo en dezelfde huisstijl. Het product zal zich op dezelfde manier blijven ontwikkelen, onder leiding van de leider van het productteam.

Het voormalige managementteam (Michel, Arnoud en Sergii) blijft tot 2024 bij Clevergig. Onze voormalige eigenaren zullen zich meer richten op de verkoop en het management zal volledig worden overgedragen aan Beeple. Ons klantensuccesteam blijft het aanspreekpunt voor bestaande klanten, en de rest van het team blijft hetzelfde.

Visma kan ons helpen om verder te professionaliseren. Als we bijvoorbeeld kennis over GDPR nodig hebben, hebben we een sterke partner zoals Visma achter ons die deze kennis kan delen. We kunnen onze processen ook verder optimaliseren met de hulp en kennis van Beeple.

clevergig zal een sterkere marktpositie verwerven en sneller groeien met de hulp van Beeple. We zullen samen onderzoeken hoe we het product in België en later in andere landen kunnen uitrollen. Hoe schaalbaarder we als bedrijf hebben, hoe meer we kunnen investeren in ons product en onze diensten.

Voor verdere vragen kunt u altijd contact opnemen met ons klantensuccesteam.

Probeer onze planningssoftware

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest met onze toonaangevende software.

Blijf hier op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws en updates van ons

Door je in te schrijven, ga je akkoord met onze privacybeleid.
Bedankt!
Oeps! Er is iets misgegaan tijdens het verzenden van het formulier.