<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Sluiten
Probeer het gratis
Probeer het gratis
clevergig 14-sep-2017 8:39:40 4 min lezen

Wat zegt Accenture over de veranderende arbeidsmarkt?

Voordat je denkt ‘raken die gasten bij clevergig dan nooit uitgepraat over de veranderende arbeidsmarkt’, kunnen we je alvast vertellen dat we dat inderdaad niet snel zullen doen. Alleen al vanwege het feit dat er zo snel en zo veel verandert, dat er altijd wat te vertellen blijft.

Dat weten ook de grote, gerenommeerde adviesbureaus als Accenture. Dat onlangs nog een meer dan interessant rapport over dit thema publiceerde.

Omdat wij snappen dat je onmogelijk de hele dag het internet af kunt struinen op zoek naar nieuw en interessant leesvoer over onze o zo in beweging zijnde arbeidsmarkt, zetten wij heel easy de belangrijkste punten van het Accenture-artikel even voor je op een inmiddels bekend rijtje. Want zo zijn wij.

  • We nemen definitief afscheid van traditionele bureaucratische modellen en hiërarchieën. Deze worden vervangen door zogenaamde open talent-marktplaatsen. Transparant, technologie-gedreven en altijd op zoek naar de samenwerking. Want wie niet kan delen… Precies.
  • En er wordt meer afscheid genomen. Van bijvoorbeeld de analoge en ondoorzichtige arbeidsmarkt. Managers die face-to-face met kandidaten afspreken om eventuele vaardigheden en ervaringen te ontdekken behoren straks tot de verleden tijd. De nieuwe (digitale) wereld biedt ons namelijk de gemakkelijke gelegenheid om gebruik te maken van technologie. Van slimme algoritmes die kijken of er een match is. Zo wordt het selectieproces niet alleen een stuk transparanter, maar ook sneller. Voor alle betrokken partijen.
  • Sneller en efficiënter werken zijn sowieso keywords in de nieuwe wereld. Want dankzij innovatieve platformen kunnen vraag en aanbod van arbeid heel eenvoudig samenkomen. Zo wordt het mogelijk dat medewerkers die elkaar wellicht helemaal niet kennen en op verschillende locaties werken, toch de handen ineen kunnen slaan om projecten en taken af te ronden.
  • Binnen 5 jaar kent elke branche een aantal nieuwe, dominante spelers met verdienmodellen die zijn gebaseerd op een kleine vaste kern van personeel en grote omringende ecosystemen met toeleveranciers van personeel. Dus minder zelf doen en meer samenwerken. De grote gevestigde jongens dragen de last van de verouderde bureaucratie. Accenture voorspelt weinig goeds voor deze big boys.

Be prepared

Er wordt weleens gezegd dat stilstand de grootste achteruitgang is. En dat is ook zo. Het wordt tijd om mee te bewegen. Om je voor te bereiden op de invloeden van nieuwe technologieën die de huidige arbeidsmarkt gaan vereenvoudigen. Sneller maken. En ook nog eens transparanter. Het worden mooie tijden. Als je maar mee wilt doen. Hoe begin jij?

avatar

clevergig

clevergig is een nieuwe speler in de markt van HR Technologie. Wij ontwikkelen slimme software voor de gig economy, zodat bedrijven gemakkelijk hun flexibele schil kunnen managen. En zodat medewerkers de vrijheid hebben om te bepalen wanneer en voor wie ze werken.

COMMENTS