<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
Blog post #15_News.png
Lisanne Buisman16-nov-2017 17:02:241 min read

What’s new in de wereld van het flexwerken?

We houden je graag op de hoogte van wat er speelt in de wereld van het flexwerken. En houden ervan het beestje bij de naam te noemen. Daarom presenteert clevergig hierbij vol trots: een heuse nieuwsrubriek

Want de wereld staat nooit stil, en zeker die van de banenmarkt blijft constant in beweging. Dus lees hieronder in de eerste What's new over studentenuitzendbureaus en spanning op de arbeidsmarkt.

Spanning (en sensatie) op de banenmarkt: nieuwe cijfers van het CBS
In de lijst van grote groeiers staat de uitzendbaan weer bovenaan

Goed nieuws: er zijn weer meer banen! We naderen 2018 en dat betekent dat er nieuwe cijfers bekend zijn over de arbeidsmarkt in alweer het derde kwartaal van 2017. Cijferkanon CBS laat weten dat het aantal banen opnieuw is gestegen in de maanden juli tot en met september. Zelfs met 51.000 stuks.

Het totale aantal Nederlandse banen komt daarmee op maar liefst 10,2 miljoen. Er kwamen meer banen bij met vast contract, maar de uitzendbranche staat nog steeds ongeslagen op nummer 1. Met 22.000 nieuwe banen kwam de grootste groei voor rekening van uitzendbureaus. En dat was het laatste getal waarmee we strooien.

cbs-banengroei-2017-uitzendbureausBron: CBS, 14 november 2017

De jongere generatie: uitzendbureaus voor studenten gaan skyhigh

Best wel breaking nieuws in de uitzendbranche: Studentalent en XL Studenten Uitzendbureau nemen Melon Media over. Die laatste is niet de minste, want de internetondernemer is uitgever van carrièrewebsites als zoekbijbaan.nl en startersbanen.nl. En bezit daarmee ook meteen één van de grootste carrièreplatformen voor jongeren in Nederland, met gemiddeld 375.000 bezoekers per maand.

De overname betekent voor beide partijen grote groei. Melon Media breidt zijn database van kandidaten – op dit moment ruim een half miljoen – nog verder uit. En Venturion, de investeerder achter XL Studenten Uitzendbureau en Studentalent, vergroot zijn online aanwezigheid zo aanzienlijk.

“Door krapte op de arbeidsmarkt merken wij dat belangrijke aspecten, zoals snelheid en kwaliteit, steeds belangrijker worden voor klanten.”

Aldus directeur van XL Studenten Uitzendbureau Evert Geerdink over de achtergrond voor de overname. Want inderdaad, de jongeren en studenten van nu bereik je online.

clevergig-nieuws-uitzendbranche
 

Deel deze blog op LinkedIn


Of laat hieronder je reactie achter.

avatar

Lisanne Buisman

Als trainee bij clevergig schrijf ik de blog, en onderhoud ik onze sociale media, online advertentiecampagnes en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben niet alleen groot fan van taal, maar word ook blij van goede marketingcijfers, fietsen door Amsterdam, koffie met lekker hete melk, pindakaas en kunstboeken (eigenlijk alle boeken).

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN