<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
kelly-sikkema-M98NRBuzbpc-unsplash
Eliza Saftyuk24-mei-2022 11:09:382 min read

Ad Hoc Planningsoftware met facturatie: clevergig denkt mee

Freelance is booming. Maar hoe meer freelancers en gewerkte diensten, hoe meer administratief werk je hebt om alles soepel te laten lopen. Denk aan het eindeloos toepassen van de tarieven, ORT's berekenen en het handmatig opstellen van facturen namens je freelancers. Of van de één naar de andere software switchen voor planning en facturatie, omdat je met aparte systemen werkt. Herkenbaar? Het kan erg tijdrovend zijn en meer werk van je vragen dan wat er nodig is.

Gelukkig kan dat nu een stuk makkelijker. Want clevergig is nu niet alleen een personeelsplanningssoftware met urenregistratie en werknemer dossiers, maar ook een ad hoc planning tool met facturatiestroom!

billing_agreementBemiddelaar Cash Flow Optimizer

Bij clevergig luisteren wij altijd naar de uitdagingen van onze klanten en komen we met een oplossing. Na een paar gesprekken met uitzend- en bemiddelingsbureaus, was onze conclusie: handmatig Excel bijhouden is een administratieve last.

We hebben daarom nagedacht over hoe wij facturatie eenvoudiger kunnen maken en hebben een model met de naam ‘Bemiddelaar Cash Flow Optimizer’ ontwikkeld. Deze is gebaseerd op drie principes die cruciaal zijn voor een vlotte facturatiestroom: vastleggen, vereenvoudigen, versnellen. Hiervoor hebben we twee facturatieprocessen gekozen die als oplossing dienen: tussenkomstmodel en het driepartijenmodel.

Wat houdt het model in?

1.  Informatie goed vastleggen
Voor een vlotte start van de facturatie is de eerste stap om de basis goed te krijgen. Maak meteen bepaalde afspraken over tarieven. Vraag ook gelijk informatie aan die nodig is om een factuur op te stellen: BTW-nummer, KVK-nummer, adres etc. Zo bespaar je later veel tijd aan onnodige communicatie.
Bemiddelaar-Cashflow-Optimizer-model_v22. Vereenvoudigen van de processen
Sommige bureaus hebben veel uitzonderingen als het om tarieven gaat. Bijvoorbeeld verschillende tarieven voor verschillende opdrachtgevers of voor freelancers in hetzelfde rol  hanteren. Hoe meer uitzonderingen je maakt, hoe sneller je fouten maakt. Probeer het zo eenvoudig mogelijk te maken door je processen te standaardiseren.
3. Facturatie versnellen
Hoe sneller je je factuur verstuurt, hoe eerder je je cash binnen hebt. Medewerkers moeten tijdig hun uren doorgeven en je wilt daar snel een goedkeuring op hebben van klant. Zo hoef je niet zelf voor te financieren. Eigenlijk moet je om facturatie te versnellen extra stappen vermijden. Als je bijvoorbeeld zelf meteen je factuur kan maken en versturen, werkt het veel makkelijker. Zo hoef je op niemand te wachten en verbetert je cashflow.

Facturatie met clevergig

Wat ziet er allemaal in onze facturatiemodule?

  • Tussenkomstmodel en 
    driepartijenmodel 
  • Facturen aanmaken (pdf en XML) en versturen
  • Wijzigingen aanbrengen met uitzonderingen op dienstniveau
  • Opsplitsing uren: ORTs en type diensten (bijv. slaapdienst)
  • Beide modellen zijn vanuit een account mogelijk: per opdrachtgever/kostenplaats
  • Onkosten en KM vergoedingen zelf bepalen per klant
  • Unieke tarieven per opdrachtgever, per rol
  • Importeren gegevens freelancers door freelancers zelf via de clevergig app
  • Afwijkende tarieven (en eventueel BTW) per freelancer 
 

Neem afscheid van Excel

giphy-1

Vergeet de eindeloze Excel-sheets, verloren tijd aan administratie en maak je leven gemakkelijker door onze factureringsmodule aan je pakket toe te voegen. Facturatie is een los verkrijgbare module, als aanvulling op Planning en Urenregistratie. Benieuwed naar de tarieven? Bekijk ze hier.

Klantobsessie is een van onze kernwaarden - we waarderen feedback en willen constant beter worden. Bij clevergig werk je altijd mee aan verbeteringen die jij als klant graag terug wilt zien in het product. Want jouw succes is ons succes! Lees hier meer over onze kernwaarden.

Hoe zorg jij dat je facturatieproces vlekkeloos is? Laat ons weten in de comments!

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN