Blog
clevergig

Voldoende werk in de zorg: waar vind je kandidaten als uitzendbureau?

Er is een groot tekort aan personeel in de gezondheidszorg. Afdelingen worden gedwongen te sluiten en zorginstellingen kunnen geen kwaliteitszorg meer garanderen. En dit zal naar verwachting niet snel verbeteren. Een grote kans voor jou als uitzendbureau. Maar waar haal je je flexibele werknemers vandaan? Hier zijn een paar praktische tips.

Definieer je doel

Voordat je zelfs maar begint, moet je nadenken over je doel. Wat wil je bereiken? Wil je een lokale speler worden of wil je liever regionaal opereren? Wil je klein beginnen en klein blijven, of wil je uiteindelijk uitgroeien tot een groot bedrijf?

Definieer het profiel van je kandidaat

Wat is het profiel van je ideale kandidaat? Kruip in de huid van je doelgroep: wat gaat hen aan? Welke media gebruiken ze? Waar kom je ze tegen in de online en offline wereld? Kortom: definieer je buyer persona. Je zou een verschil kunnen maken tussen freelancers die al actief zijn en mensen die nog een vaste baan hebben, maar misschien wel bereid zijn om als freelancer aan de slag te gaan. Benader beide groepen met een aparte boodschap.

Definieer je toegevoegde waarde

Wat biedt u uw kandidaten dat ze nergens anders kunnen vinden? Wat maakt dat jij opvalt? Heb je interessante klanten? Bieden jullie aanvullende diensten aan, zoals hulp bij administratie of facturatie?

Bepaal hoe je vraag en aanbod op elkaar afstemt

Zorg ervoor dat je eerst de aanvoer regelt. Niet het leukste deel, maar wel noodzakelijk. Zonder zorgprofessionals in uw database kunt u geen aanvragen van instellingen invullen. Zoek naar kandidaten in één stad, met slechts een paar niveaus van zorgprofessionals. Begin klein en concentreer je! Hoe meer verschillende niveaus je wilt aanbieden, bijvoorbeeld vanaf de eerste dag, hoe moeilijker het wordt om aan alle aanvragen voor deze niveaus te voldoen.

Bepaal je tractiekanalen

Uw tractiekanalen zijn activiteiten en kanalen die u kunt gebruiken om snelle groei te genereren. Denk aan viral marketing, evenementen, content marketing, etc. Maar welke kanalen werken voor jou? Maak een eerste selectie van drie kanalen en voer snelle experimenten uit. Je kunt van tevoren niet weten wat voor jou werkt, dus probeer een paar dingen en kijk wat er gebeurt. Durf te experimenteren en probeer verschillende paden uit die je nog niet eerder hebt bewandeld. We geven hier een paar ideeën, maar er zijn natuurlijk talloze andere manieren.

Online

Gebruik Facebook-groepen, je eigen sociale medianetwerk of benader LinkedIn-profielen met trefwoorden als 'freelancer' en 'zorg'. Zorg ervoor dat je een website hebt die opvalt met een formulier dat elke flexwerker graag invult.

Offline

Vraag je bestaande mensen of ze meer willen werken en of ze andere mensen kennen die misschien willen werken. Je kunt hiervoor een verwijzingsvergoeding aanbieden. Je kunt ook brieven sturen en ze opvolgen met een telefoontje. Je kunt adressen kopen via een lijstmakelaar, maar zorg ervoor dat je voldoet aan de privacywetgeving.

Bestaande platforms

Maak gebruik van bestaande gemeenschappen zoals freelanceverenigingen in de gezondheidszorg. Daarin komen veel zorgprofessionals samen, zodat je sneller een grote groep kunt benaderen. Misschien zijn er evenementen waar u potentiële kandidaten kunt ontmoeten, of kunt u een oproep publiceren in de nieuwsbrief van dergelijke platforms.

Welk kanaal werkt voor jou? We zijn benieuwd welke tractiekanalen je meteen gaat gebruiken! Of misschien gebruik je er al een paar en wil je je ervaringen delen. Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Probeer onze planningssoftware

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest met onze toonaangevende software.

Blijf hier op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws en updates van ons

Door je in te schrijven, ga je akkoord met onze privacybeleid.
Bedankt!
Oeps! Er is iets misgegaan tijdens het verzenden van het formulier.