Casestudie

ExcellentFlex: een verhoging van de productiviteit en een groei van 130% in de dienstverlening

Onze voormalige CEO Michel sprak met eigenaar Sabine Falco en planner Tamara Wierenga-van Hal, coördinator van het planningsteam van ExcellentFlex. Om erachter te komen hoe ze clevergig gebruiken en wat het hen oplevert.

Over ExcellentFlex

ExcellentFlex is een bureau dat personeel levert voor Kinderopvang en (speciaal) basis- en speciaal voortgezet onderwijs. Naast detachering, salarisadministratie, werving en selectie beschikt ExcellentFlex over een grote pool van professionals die zij voor individuele dienstverlening bij verschillende klanten onderbrengen.

Wat zijn je plannen?

Sabine zegt: „Natuurlijk heeft Covid ons ook hard getroffen en hebben we onze plannen enigszins moeten aanpassen. Maar we blijven positief, en in de toekomst willen we ook andere regio's bedienen op het gebied van kinderopvang, net zoals we dat doen voor het onderwijs. Een van onze doelstellingen is om de grootste en beste dienstverlener te worden op het gebied van flexpool-aanvragen. Eerder dit jaar hebben we daarom extra geïnvesteerd in een extra regiomanager en recruiter voor Kinderopvang. Tot slot hebben we plannen om onze markt uit te breiden naar de gezondheidszorg.”

Kun je ons iets vertellen over het selectieproces? Waar was je naar op zoek?

„We waren op zoek naar een systeem om onze flexwerkers makkelijker diensten aan te bieden. Waar we rekening konden houden met hun voorkeuren en wat ons meer overzicht zou geven van onze kandidaten. Het uiteindelijke doel blijft om de scholen beter van dienst te kunnen zijn door vooruit te kunnen plannen - in plaats van alleen maar ad hoc - en betere schattingen te geven. Daarnaast was het voor ons belangrijk dat het systeem gebruiksvriendelijk zou zijn voor de flexwerkers, zodat ze minder bereikbaar zouden moeten zijn via telefoon en e-mail.”

Wat was het effect toen je begon met het gebruik van clevergig?

Volgens Tamara: „Voorheen werkten we met de EasyFlex Planner en hadden we veel handwerk. We moesten elke flexwerker individueel bellen en mailen om hun beschikbaarheid aan te vragen. Met clevergig kunnen we met slechts één pushmelding alle geschikte flexwerkers uitnodigen voor de aanvragen die aan hun voorkeuren voldoen.

Ook was planning op de toekomst niet haalbaar. Nu kunnen we alle diensten onmiddellijk verwerken en in 70% van de gevallen op dezelfde dag een aanvulling en feedback geven. En daar zijn onze klanten heel blij mee. Wat ook heel fijn is, is dat we intern alle voortgangs/communicatie met betrekking tot de aanvragen goed konden documenteren voor onze eigen planners.

Dit alles vertaalde zich uiteindelijk in een groei van 130% in het aantal vervulde diensten, plus een enorme verhoging van de totale productiviteit. Denk aan een snellere service, een hoger werktempo en een hogere waardering van de klanten.”

Wat waardeer je het meest aan clevergig als product en bedrijf?

„Onze grootste waardering gaat uit naar het gebruiksgemak van het systeem. En dat geldt zowel voor ons als planners als voor de flexwerkers. Diensten kunnen snel en effectief worden ingevoerd en het geeft op basis van de aangemaakte filters direct inzicht in geschikte flexwerkers. We waarderen ook enorm het gemak waarmee we via clevergig met de flexwerkers kunnen communiceren.”

Zou je Clevergig aan anderen aanbevelen?

„Absoluut. Zonder clevergig hadden we nooit zoveel klanten kunnen helpen en zo'n snelle service kunnen bieden. We merken dat onze klanten en freelancers ook meer tevredenheid tonen door ons verhoogde werktempo en onze service. En daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

Een geweldig mooi resultaat. En een geweldige klant voor ons om van dienst te zijn. Bedankt voor jullie medewerking Sabine en Tamara. We kijken ernaar uit om een langdurige en vruchtbare samenwerking voort te zetten.

Probeer onze planningssoftware

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest met onze toonaangevende software.