<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
Danique Seelen6-nov-2020 12:05:002 min read

Hoe clevergig als transport planningssoftware wordt ingezet

Hoe clevergig als transport planningssoftware wordt ingezet

On-demand planning komt voor in allerlei verschillende sectoren. Wij zien een grote hoeveelheid klanten in de zorg en hospitality. Clevergig blijkt echter voor steeds meer en meer sectoren enorm nuttig te zijn. Zo is transport een voorbeeld waar we jullie graag meer over vertellen. 

Hoe wordt clevergig gebruikt als transport planning software? 

Wij hebben klanten die chauffeursdiensten aanbieden, of transport van goederen van A-naar-B. Dit is een branche waar zo goed als iedere dienst onregelmatig is. Daarnaast wisselen chauffeurs en locaties sterk. Als je dit probeert te plannen zonder assisterende tool, is hoofdpijn gegarandeerd. Als Excel de tool is die je ervoor gebruikt, is chaos gegarandeerd. 

Hoe maak je nou eenvoudig een transport planning? 

Simpel! Onze klant (de uitzender) ontvangt een aanvraag van zijn klanten of opdrachtgevers. De dienst wordt ingevoerd in clevergig en het vullen gaat vanzelf. Medewerkers, chauffeurs in dit geval, reageren op de dienst als zij deze willen uitvoeren. Afhankelijk van de instellingen die de planner gekozen heeft moet hij de diensten nog definitief toewijzen. Vervolgens is alles gepland, de informatie over de dienst kan de chauffeur ten alle tijden raadplegen in de mobiele app. Een kind kan de was doen. 

Maar, hoe houdt de uitzender hier grip op?

Het transportbedrijf, de uitzender, kan chauffeurs ook toewijzen of uitsluiten van een dienst. Bijvoorbeeld, omdat een chauffeur niet in de regio woont waar de klus uitgevoerd moet worden, dit om onnodig transport te vermijden. Een ander voorbeeld is als een klant, de opdrachtgever, een voorkeur heeft voor de chauffeur die de dienst uitvoert. Op deze manier kan het transport makkelijk gepland worden. Onze planningssoftware beschikt over een Google Maps integratie. Deze maakt het mogelijk om locaties specifiek door te geven aan medewerkers. Zo kan er ook geen fout meer gemaakt worden bij het overnemen van het adres. Is de locatie moeilijk te vinden? Of moet er een andere ingang gebruikt worden? Voeg een extra notitie toe en de chauffeur hoeft niet meer te zoeken.

Benieuwd hoe de software verder werkt? Hier leggen we het kort en gemakkelijk voor je uit!

Ervaringen van klanten

Sherif El Zeiny, eigenaar van CarDrivers, is een van onze eerste klanten in deze sector. Hij is het levende bewijs dat clevergig als transport planning software niet onder doet. Sherif is tevreden over clevergig en de toepassing ervan in zijn bedrijf. Hij is trots ambassadeur en vertelt enthousiast over clevergig aan ieder die het wilt horen. Benieuwd? Lees dan zijn testimonial

Factureren

Vaak werken chauffeurs op ZZP-basis, om de klant extra te ontzorgen beschikt clevergig over een urenregistratie module. Deze helpt om makkelijk gewerkte uren te overzien en facturen te maken. Automatisch facturen maken vanuit onze software? Ook dat is mogelijk met de integratie met SelfBilling

screens_a (1) (1) (1) (1)Tot slot

clevergig doet niet onder voor andere transport planning software. Echter beschikt onze applicatie niet over een route optimalisatie module. Daar ligt onze expertise niet. Wel bij het optimaal benutten en inzetten van jouw flexibele medewerkers! 

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN