Blog
clevergig

Verdubbel je diensten in 5 stappen

De concurrentie in de uitzend- en rekruteringssector is enorm. 'Enormous' is misschien zelfs een understatement. Grotere bureaus, die verrassend veel vertrouwen genieten, zijn er ook in geslaagd om de meeste klanten in de branche binnen te halen. Als groeiend bureau heb je vaak geen groot budget voor een tijdregistratiesysteem of automatische elektronische facturatie, dus moeten er andere manieren worden gevonden om meer klanten aan te trekken en zo meer ploegen in te vullen. Dit lijkt soms onmogelijk, maar we zijn er om je te laten zien welke bouwstenen je eenvoudig kunt toevoegen om je strategie te versterken. Dus, hoe kunt u uw diensten verdubbelen in 5 eenvoudige stappen?

1. Laat zien wat jou uniek maakt.

In de zee van wervingsbureaus moet je bepalen wat jouw bureau onderscheidt van de anderen. Wat is jouw gouden verschil dat jou een betere keuze maakt op de uitzendmarkt? Wat krijgen je potentiële klanten van jou dat ze nergens anders zouden krijgen? Duik in opkomende consumentenproblemen om te bepalen wat relevant is voor de niche waarin u actief bent en kijk hoe u uw waardepropositie kunt afstemmen op de huidige marktsituatie. Je moet iets extra aanbieden, iets dat anderen missen. Dit zal vooral aantonen dat je meer waarde toevoegt. Het trekt de juiste klanten naar u toe, die meer tevreden zullen zijn over uw service. Het helpt je ook om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen bij je doelgroep, wat op de lange termijn kan leiden tot meer omzet en klantenloyaliteit.

2. Eerst geven, dan ontvangen. Niet andersom.

Laat zien wat je te bieden hebt voordat je er iets voor terugvraagt. Hoe laat je je klanten zien dat je ze waardeert? Als je nadenkt over wat jouw bedrijf uniek zou kunnen maken, laat dan je creativiteit de vrije loop. Tegenwoordig werken de meeste bureaus uitsluitend voor financieel gewin en worden ze niet gedreven door een groter doel. Bedenk hoe je je missie inspirerender kunt laten klinken. Dat inspirerende 'extraatje' kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaald percentage van de winst van de diensten die je bureau vervult, wordt gedoneerd aan een goed doel. Het is zelfs nog beter als je klanten kunt vinden die al bepaalde liefdadigheidsprogramma's steunen. Als u bijvoorbeeld een uitzendbureau voor de gezondheidszorg bent, kunt u een ziekenhuis vinden dat samenwerkt met de Hartstichting. Dan kunt u aanbieden om 5% van de winst van de diensten die zij maandelijks met uw agentschap uitvoeren, te doneren aan de Hartstichting.

Voor uw klanten zal het gevoel ontstaan dat ze, door voor uw bureau te kiezen, ook bijdragen aan een groter doel. Op deze manier verhoogt het de gepercipieerde waarde van uw service en wordt de kans groter dat uw klant u doorverwijst naar anderen. Omdat mond-tot-mondreclame nog steeds de beste gratis marketingstrategie is, nietwaar?

3. Ontvang gratis publiciteit.

Je moet zichtbaar blijven voor je potentiële klanten. En idealiter zou je gratis zichtbaar willen blijven, door middel van gratis publiciteit. Daarom moet je je eerst richten op zaken waar je controle over hebt: je eigen mediakanalen. Maak gebruik van LinkedIn, deel wat jou uniek maakt op je website. Documenteer succesvolle partnerschappen via video, blog en recensies, zodat u uw succesverhalen kunt delen met potentiële nieuwe klanten. Alleen als de communicatie op je eigen pagina vlekkeloos verloopt, ben je klaar om externe publiciteit te zoeken.

De makkelijkste manier om externe publiciteit te krijgen is door samen te werken met andere bedrijven. Als u bijvoorbeeld de door ons voorgestelde liefdadigheidsstrategie gebruikt, is het nuttig voor zowel u als uw partner om hierover te praten in online communicatie. Het is een ruildeal: je doneert aan een goed doel en ze zijn trots op hun deelname. Hierdoor zien jullie er allebei maatschappelijk verantwoord uit. Een voorbeeld van dergelijke online communicatie is een klikbaar logo met een korte uitleg van je samenwerking, wat leidt tot een gezamenlijke blog op de webpagina van je klant. Hetzelfde geldt voor LinkedIn: wanneer je content over je partner maakt, kun je ze taggen in de publicatie of zelfs vragen om deze opnieuw op hun eigen pagina te plaatsen. Dit is goedkope marketing die geloofwaardigheid opbouwt en uw online zichtbaarheid en die van uw partners vergroot.

4. Ga mensen ontmoeten.

Klanten staan open voor relaties met bureaus die hun probleem begrijpen. Weet wat klanten nodig hebben om hun probleem op te lossen en zorg ervoor dat u een oplossing voor hun probleem kunt bieden. Nu de hele zakenwereld online gaat, zijn we vergeten hoeveel voordelen persoonlijke communicatie kan bieden.

Door je potentiële klanten persoonlijk te benaderen, maak je een betere eerste indruk en leg je meteen een persoonlijke band op. Zo kunt u uw dienstverlening volledig aan uw klant presenteren en misverstanden helpen voorkomen die kunnen ontstaan tijdens een online gesprek. Door potentiële klanten persoonlijk te ontmoeten, kunt u uw professionaliteit en aandacht voor detail tonen. Het laat zien dat u bereid bent tijd en moeite te investeren om hun behoeften te begrijpen en de beste oplossing voor hen te vinden. Overweeg om een deel van uw budget op tijd te investeren om uw potentiële klanten persoonlijk te leren kennen. Het is een investering die de moeite waard is.

5. Bestaande services sneller plannen.

Het klinkt misschien niet logisch, maar om meer diensten in te vullen, moet je ook aantonen dat je bedrijf efficiënt is in het invullen van de ploegen die je al hebt. Zorg voor een betere briefing. Werk aan een strategie om diensten sneller af te vullen, bereken de gemiddelde tijd die nodig is om een dienst te leveren en communiceer deze online als het aantal vervulde ploegen indrukwekkend genoeg is. Soms kan het sneller invullen van diensten betekenen dat het voor uw flexpool gemakkelijker wordt om ze te accepteren. Bedenk een manier om meldingen naar je flexpool te sturen zodra een nieuwe service live gaat. Hoe eerder ze weten dat een nieuwe dienst live is, hoe sneller deze door iemand wordt ingevuld. En hoe sneller diensten worden ingevuld, hoe sneller uw flexpool reageert, omdat ze geen diensten willen missen.

Dit kan zelfs betekenen dat u uw planning optimaliseert met personeelssoftware die u veel tijd en geld bespaart. Bring at Work, een van de klanten van clevergig, zegt dat we door het gebruik van clevergig-software „zo snel konden reageren op verzoeken in ploegendienst dat klanten versteld stonden van onze reactietijd.” Omdat ze nu zo snel ploegen invullen, vragen klanten ze eerder aan.

Nu je alle theorie hebt, gaan we aan de slag. Susan Wojcicki, CEO van YouTube, ooit zei, „Zelden worden kansen op een perfecte manier aan je gepresenteerd. In een leuk klein doosje met een gele strik erop. De goede kansen zijn rommelig, verwarrend en moeilijk te herkennen. Ze zijn riskant. Ze dagen je uit.” Mis dus geen kansen die op je pad komen. Een verdubbeling van de dienstverlening zal een uitdaging moeten zijn, maar noodzakelijk voor groei. Met onze checklistwordt het eenvoudiger om het aantal diensten stap voor stap uit te breiden. Alle veranderingen zijn overweldigend voordat je je eerste stappen zet.

Probeer onze planningssoftware

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest met onze toonaangevende software.

Blijf hier op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws en updates van ons

Door je in te schrijven, ga je akkoord met onze privacybeleid.
Bedankt!
Oeps! Er is iets misgegaan tijdens het verzenden van het formulier.