<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
PlanningZorg_scherm_blur
Eliza Saftyuk11-apr-2023 10:16:266 min read

Verdubbel je diensten in 5 stappen

De concurrentie in de uitzend- en bemiddelingsbranche is enorm. ‘Enorm’ is misschien zelfs een onderschatting. Doordat grotere bureaus een verbazend groot deel van het vertrouwen genieten, hebben ze ook de meeste klanten in de branche kunnen scoren. Vaak heb jij als groeiend bureau geen groot budget voor een urenregistratie systeem of automatische elektronische facturatie en moeten er dus andere manieren worden gevonden om meer klanten te kunnen binnenhalen en zo meer diensten te vullen. Dit lijkt soms onmogelijk, maar we zijn hier om je te laten zien welke bouwstenen je makkelijk kan toevoegen om je strategie te versterken. Dus, hoe kun je in 5 simpele stappen je diensten verdubbelen? 

Psst… voordat je doorgaat. Download onze checklist, waarmee je de volgende tips meteen voor je eigen bureau kunt toepassen!

 

1. Laat zien wat jou uniek maakt.

In de zee van bemiddelingsbureaus moet je bepalen waarin jouw bureau zich van de anderen onderscheidt. Wat is jouw gouden kaart, die je een betere keuze op de uitzendmarkt maakt? Wat krijgen jouw potentiële klanten van jou, wat ze nergens anders zouden krijgen? Duik in opkomende consumentenproblemen om te bepalen wat relevant is voor de niche waarin jij werkzaam bent en kijk hoe je jouw waardeaanbod kunt aanpassen aan de huidige marktsituatie. Je zou iets extra's moeten bieden, iets dat de anderen missen. Dit zal in de eerste plaats laten zien dat je meer waarde biedt. Zo trek je de juiste klanten naar je toe, die meer tevreden zullen zijn met jouw service. Het zal je ook helpen om vertrouwen en geloofwaardigheid bij je doelgroep op te bouwen, wat op de lange termijn tot meer verkopen en klantloyaliteit kan leiden.

 

2. Eerst geven, dan krijgen. Niet andersom.

Laat zien wat je te bieden hebt voordat je er iets voor terugvraagt. Hoe laat je aan de klant zien dat je ze waardeert? Als je kijkt naar wat jouw bedrijf uniek zou kunnen maken, kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Tegenwoordig werken de meeste bureaus uitsluitend voor financiële winst, en zijn ze niet gedreven door een groter doel. Denk eens na over hoe je jouw missie inspirerender kunt laten klinken. Dat inspirerende ‘extraatje’ zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat een bepaald percentage van de winst van de door jouw bureau gevulde shifts, wordt gedoneerd aan een goed doel. Nog beter als je klanten kunt vinden die al bepaalde liefdadigheidsprogramma's steunen. Als je bijvoorbeeld een uitzendbureau in de Zorg bent, kun je een ziekenhuis zoeken dat met de Hartstichting samenwerkt. Vervolgens kun je ze aanbieden om 5% van de winst van diensten die zij maandelijks met jouw bureau vervullen aan de Hartstichting te doneren.

Voor je klanten zal het een gevoel creëren dat, door voor jouw bureau te kiezen, ze ook aan een groter doel bijdragen. Op deze manier verhoogt het de waargenomen waarde van jouw service en wordt het waarschijnlijker dat jouw klant je doorverwijst naar anderen. Want mond-tot-mondreclame is nog steeds de beste gratis marketingstrategie, toch?

 

3. Zorg voor gratis publiciteit.

Je moet zichtbaar blijven voor je potentiële klanten. En het liefst zou je gratis zichtbaar willen blijven, door gratis publiciteit. Dat is waarom je als eerste op dingen moet focussen, waar je zelf invloed op hebt: je eigen mediakanalen. Maak gebruik van LinkedIn, deel wat jou uniek maakt op je website. Leg succesvolle samenwerkingen vast door middel van video, blog en reviews zodat je jouw succesverhalen kunt delen met potentiële nieuwe klanten. Pas als communicatie op je eigen pagina op orde is, ben je klaar om op zoek te gaan naar externe publiciteit.

De eenvoudigste manier om externe publiciteit te krijgen, is door samen te werken met andere bedrijven. Als je bijvoorbeeld de door ons voorgestelde goede doel strategie gebruikt, is het zowel voor jou als voor je partner voordelig om hierover in online communicatie te praten. Het is een barterdeal: jij doneert voor een goed doel en zij zijn trots op hun deelname. Hierdoor zien jullie er allebei maatschappelijk verantwoord uit. Een voorbeeld van zo'n online communicatie is een aanklikbaar logo met een korte uitleg over jullie samenwerking, dat leidt tot een gezamenlijke blog op de webpagina van je klant. Hetzelfde geldt voor LinkedIn: wanneer je content over jouw partner maakt, kun je ze in de publicatie taggen of zelfs vragen om deze op hun eigen pagina te reposten. Dit is goedkope marketing die geloofwaardigheid opbouwt en een boost geeft aan jouw online vindbaarheid én die van jouw partners.

 

4. Ga bij mensen langs.

Klanten staan open voor relaties met bureaus die hun probleem begrijpen. Weet wat klanten nodig hebben om hun probleem op te kunnen lossen en zorg dat jij in staat bent een oplossing te bieden voor hun probleem. Nu de hele zakenwereld online gaat, zijn we vergeten hoeveel voordelen face-to-face communicatie kan bieden.

Door jouw potentiële klanten persoonlijk te benaderen, maak je een betere eerste indruk en zorg je meteen voor een persoonlijke band. Hiermee kun je jouw service volledig aan je klant presenteren en misverstanden helpen voorkomen die tijdens een online gesprek kunnen ontstaan. Door potentiële klanten persoonlijk te ontmoeten, kun je jouw professionaliteit en aandacht voor detail aantonen. Het laat zien dat je bereid bent tijd en moeite te investeren om hun behoeften te begrijpen en de beste oplossing voor hen te vinden. Overweeg een deel van je budget te investeren in tijd om je potentiële klanten persoonlijk te leren kennen. Het is een investering die de moeite waard is.

 

5. Plan bestaande diensten sneller in.

Het klinkt misschien niet logisch, maar om meer diensten in te vullen, moet je ook laten zien dat je bedrijf efficiënt is in het invullen van de diensten die je al hebt. Zorg voor een betere briefing. Werk aan een strategie om diensten sneller te vullen, bereken de gemiddelde tijd die je nodig hebt om een dienst te vervullen en communiceer het online als het aantal gevulde diensten indrukwekkend genoeg is. Soms kan het sneller invullen van diensten betekenen dat het voor jouw flexpool gemakkelijker wordt om ze te accepteren. Bedenk een manier om meldingen naar je flexpool te sturen zodra een nieuwe dienst live is. Hoe sneller ze weten dat een nieuwe dienst live is, hoe sneller deze door iemand wordt gevuld. En hoe sneller diensten gevuld worden, hoe sneller je flexpool reageert omdat ze de diensten niet aan hun neus voorbij willen laten gaan.

Dit kan zelfs betekenen dat je jouw planning gaat optimaliseren met software voor uitzendbranche die je veel tijd en geld gaat besparen. Bring at Work, een van de klanten van clevergig, vertelt dat ze door het gebruik van clevergig software ‘zó snel op diensten konden reageren dat de klanten verbaasd waren over onze reactietijd.’ Omdat ze nu zo snel diensten vullen, vragen klanten ze eerder bij hen aan.

New call-to-action

 


 

Nu je alle theorie hebt, laten we aan de slag gaan. Susan Wojcicki, CEO van YouTube heeft ooit gezegd: "Zelden worden kansen op een perfecte manier aan je gepresenteerd. In een leuk doosje met een gele strik erop. Kansen - de goede - zijn rommelig, verwarrend en moeilijk te herkennen. Ze zijn riskant. Ze daagden je uit.'’ Mis dus geen kansen die op je pad komen. Diensten verdubbelen zal uitdagend moeten zijn, maar noodzakelijk voor groei. Met onze checklist wordt het eenvoudiger om het aantal diensten stap voor stap te verhogen. Alle verandering is overweldigend voordat je je eerste stappen gaat zetten.

 

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN