<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
Arnoud Visser 15-jul-2020 9:27:18 3 min read

De organisatie van de toekomst is hier

Als organisatie moet je blijven innoveren, en snel bijsturen en aanpassen aan wat er 'buiten' gebeurd.

Dat geldt ook voor jou.

In deze kort maar krachtige drie signalen die je op moet pikken om voor te blijven op de rest.

Want verandering komt eraan. Are you in or are you out?

The times, they are a changin'

In de arbeidsmarkt van de zeer nabije toekomst (lees: nu) draait het om innovatie. Flexibiliteit. En productiviteit, dat ook. En al deze fijne zaken worden geremd door bureaucratie. Door trage processen en omslachtige werkmethodes. Omdat niemand blij zou moeten worden van de woorden ‘traag’ en ‘omslachtig’, zien we positieve ontwikkelingen de markt in een rap tempo veranderen.


De arbeidsmarkt van de toekomst.

  • Kijk naar zogenaamde open talent-marktplaatsen. Zij zorgen voor het verdwijnen van de traditionele hiërarchieën.  Het gaat om het juiste talent, op de juiste plaats. En vooral op het juiste moment. De juiste persoon, op de juiste plek.
  • Denk deeleconomie: vrij ouderwetse model van automatisch doorgroeien binnen hetzelfde bedrijf verdwijnt. In de zoektocht naar dat juiste talent op wederom dat juiste moment worden net zo makkelijk specialisten van buitenaf aangetrokken. Specialisten die bovendien voor meerdere bedrijven tegelijkertijd werkzaam kunnen zijn. Dit geldt helemaal voor de nieuwe generatie!
  • Efficiënt werken en effectiviteit zijn de sleutel. Hoe dan ook. Even belangrijk is het goed matchen van de beschikbare werkzaamheden met de mensen met de juiste skills. En daarvoor maak je gebruik van technologie. Van apps.

Kansen

Nu klinkt bovenstaand verhaal misschien in eerste instantie een tikkeltje onheilspellend, maar dat is het allerminst. Er ligt een wereld vol met kansen. Maar wel alleen voor de mensen die ze willen zien. En het willen zien, is de eerste stap naar verandering. Kansen zien is kansen grijpen.

Gewoon beginnen

Een verandering die overigens best voorzichtig en aftastend ingezet mag worden. Start klein. Met bijvoorbeeld het verwijderen van barrières tussen medewerkers, managers en afdelingen. Be like Elon (Musk, mede-oprichter en CEO van Tesla). Die schreef een aantal jaar geleden al een behoorlijk inspirerende e-mail over dit probleem.

Samengevat: “You can talk to your manager's manager without his permission, you can talk directly to a VP in another dept, you can talk to me, you can talk to anyone without anyone else's permission.”


Kortom: er ligt een mooie toekomst voor ons. Althans, als we de kansen benutten die zich voordoen. En we mee willen veranderen met de continu in beweging zijnde markt.

avatar

Arnoud Visser

Mijn naam is Arnoud en ik heb de rol van Chief Growth Officer bij clevergig. Binnen deze rol houd ik mij bezig met sales, marketing en verdere groei van clevergig. Vet leuk! Benader mij direct voor meer tips over groei van jouw bureau.

OPMERKINGEN