<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
Michel Pilet 10-mrt-2019 14:06:13 3 min read

De nieuwste clevergig release | Maart 2019

Komende woensdag 13 maart is er een nieuwe en vooral grotere release van de clevergig software. De updates worden zoals altijd vanzelf zichtbaar in je scherm. Eerder gaven we al een vooruitblik voor het komende kwartaal. In deze post lees je alles wat je moet weten.

Een overzicht van de belangrijkste updates

  • Medewerker app: we verbeteren de module Urenregistratie, met de mogelijkheid om KM’s te loggen. Ook kun je zelf als medewerker - na het loggen - alle gelogde uren en opmerkingen terugzien;
  • Medewerker app: voorheen kon een medewerker al je opdrachtgevers in zijn app zien. Na deze update zien ze enkel nog de opdrachtgevers waar ze minimaal 1x een dienst hebben gedraaid
  • Centrale rollen: voorheen maakte je rollen per opdrachtgever aan. Vanaf woensdag trekken we rollen los van je opdrachtgevers. Een nieuwe rol is dan gelijk beschikbaar voor al je opdrachtgevers.

LET OP: komende woensdag om 17:30 beperken we de toegang tot de software gedurende zo’n 45 minuten. Deze tijd hebben we nodig om de grote update soepel te laten verlaten. Houd hier dus rekening mee.

Benieuwd naar alle details van deze update? Lees vooral verder...

Betere registratie en overzicht voor je medewerkers

Recentelijk hebben we alle open, geaccepteerde en afgeronde diensten op 1 plek gezet, duidelijk gescheiden door kolommen. Dit geeft een duidelijkPlanning software clevergig mobiele app overzicht en zorgt dat je niet langer tussen verschillende menu’s hoeft te gaan zoeken naar je aankomende diensten en rooster.

Het registreren van uren en andere relevante informatie wordt een stuk verbeterd. Zo kunnen medewerkers straks ook hun gereisde KM’s opgeven in een apart veld. Een mooie aanvulling op de recente update, waar medewerkers pauzes kunnen loggen en een foto uploaden. Tenslotte zijn alle gelogde gegevens door de medewerker terug te lezen, wat voorheen beperkt was.

Beheer van gebruikers: de eerste stap naar vereenvoudiging

Sommige taken in clevergig komen minder vaak voor, maar zijn belangrijk om zo eenvoudig mogelijk kunnen doen. Een mooi voorbeeld daarvan is het toevoegen van nieuwe medewerkers of opdrachtgevers. Een nieuwe medewerker wil je eenvoudig de juiste rol kunnen toewijzen en vervolgens direct koppelen aan relevante opdrachtgevers. En bij het aanmaken van een nieuwe opdrachtgever wil je snel alle geschikte kandidaten in een pool aanmaken. Om dat alles te vereenvoudigen stappen we over naar centrale rollen. Je hoeft rollen dan maar eenmalig aan te maken voor jouw account.

LET OP: alle tot dan aangemaakte rollen zijn zichtbaar voor al je opdrachtgevers. En je medewerkers zijn nog steeds gekoppeld aan specifieke opdrachtgevers.

Een volgende stap (april) is om met een paar clicks een medewerker toe te kunnen voegen aan al (of een deel van) je opdrachtgevers. Centralisering van rollen is daar een enorm belangrijke eerste stap in. Het selecteren en uitsluiten van medewerkers voor een dienst gaat dan aan de hand van meerdere filters. Tot op heden kan dat alleen met een rol, maar op termijn ook met eigen aangemaakte velden, zoals een regio waar mensen in willen werken.

Je account naar eigen smaak aanpassen

Je bent waarschijnlijk bekend met de mogelijkheid om je eigen velden aan te maken. Een enorm handige toepassing om je account naar eigen inzicht aan te passen. Zo kun je zelf bepalen welke velden je wilt opnemen in de dienstaanvraag. Recentelijk hebben we deze optie ook mogelijk gemaakt voor de profielen van je medewerkers. Ook daar kun je nu zelf eigen velden aanmaken en het profiel van je medewerkers uitbreiden. En nu is dezelfde mogelijkheid voor je opdrachtgevers.

clevergig planning software overzicht diensten

clevergig planning software zelf je kolommen kiezen
Een andere nieuwe mogelijkheid om je account aan te passen naar jouw smaak, is bij de agenda. En specifiek de lijstweergave van diensten. Je kunt nu zelf bepalen welke kolommen je wilt zien, of wilt verbergen.

Een schaalbaar model met stabiele performance

De centralisering van rollen zorgt niet alleen voor een eenvoudiger beheer van gebruikers. Het vereenvoudigt ook de architectuur en database van de clevergig software. Vergelijk het met de architectuur van een groot gebouw. In feite zijn er straks minder bouwstenen nodig om hetzelfde gebouw te bouwen. En aanpassingen of uitbreidingen van het gebouw zijn ook gemakkelijker te doen. Dit alles zorgt voor een meer schaalbaar product, met een stabiele performance en hogere snelheid.

avatar

Michel Pilet

Helping companies build an on-demand workforce

OPMERKINGEN