<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=105400&amp;fmt=gif">
Skip to content
Koude acquisitie voor het werven van zorgprofessionals
Femke Vonk17-mei-2022 9:26:483 min read

Hoe vind je als bemiddelingsbureau in de Zorg je zorgprofessionals?

Het tekort aan goed en gekwalificeerd personeel in de Zorg blijft maar stijgen terwijl op hetzelfde moment steeds meer zorgverleners besluiten als zelfstandige aan de slag te gaan. Christian Jansen zag dit als een kans en richtte Zorgbemiddelingsbureau Nederland op. Hij staat daarin niet alleen. Meer zelfstandigen zien hun kans schoon. En het aantal bemiddelingsbureaus schiet dan ook als paddenstoelen uit de grond. Er is immers – op het eerste oog – relatief weinig voor nodig en de drempel is laag. Maar waar ga je je eerste mensen vinden? Met deze vijf tips lukt het je.

1. Gebruik je eigen netwerk

Als je een bemiddelingsbureau begint in de Zorg, heb je vaak zelf een achtergrond in die branche. Je hebt contacten opgedaan en met heel veel collega’s of andere freelancers op de vloer samengewerkt. Dat betekent dat je een heel netwerk om je heen hebt! Maak daar gebruik van. Al die mensen die jij kent, hebben ook weer hun eigen netwerk. Vraag je netwerk om aanbevelingen, zodat ook anderen jouw bureau leren kennen. Je kunt daarbij gebruik maken van een aanbrengbonus, maar dat is zeker niet noodzakelijk. Vaak zijn mensen gewoon bereid je te helpen.

2. Koude acquisitie

Naast deze zogenaamde warme acquisitie, kun je ook zelf op zoek gaan naar potentiële kandidaten. Je kunt in de database van de Kamer van Koophandel zoeken naar zelfstandigen in de Zorg. Of je koopt een datalijst in bij een partij als Ad Hoc Data. Natuurlijk kun je ook Google Search gebruiken om freelancers en zzp’ers in de Zorg te vinden. Vervolgens benader je die mensen via telefoon, mail of – lekker old skool – een brief. Niet veel ondernemers houden van koude acquisitie, maar toch kan het heel effectief zijn. En bedenk je dat ‘koud’ niet letterlijk koud hoeft te zijn. Check eerst eens de website van degene die je belt. Wellicht vind je een haakje waardoor het gesprek een stuk persoonlijker wordt. En jij als zelfstandige begrijpt wat voor andere zelfstandigen belangrijk is, toch? Zet dat begrip in.

CTA_ebook_groeixKleur

3. Zorg dat je online te vinden bent

Zorg dat mensen je online kunnen vinden. Dat betekent dus niet alleen dat je een website hebt, maar ook dat die website goed vindbaar is tussen alle andere bemiddelingsbureaus. Maak gebruik van een chatfunctie en zorg dat je een makkelijk inschrijfformulier hebt. Blog regelmatig blogt over leuke, aansprekende onderwerpen en wees actief op social media. Kortom: zet online je beste beentje voor.

4. Maak gebruik van betaalde online campagnes

Jouw doelgroep is goed te benaderen met een gerichte advertentie. Maak dus gebruik van betaalde campagnes of Facebook of LinkedIn. Je kunt klein beginnen. Bijvoorbeeld met een testcampagne van €100. Kijk hoeveel clicks het oplevert en zorg dat je een goede pagina hebt waar mensen hun gegevens kunnen achterlaten.

5. Zorg
Je bemiddelt in de Zorg. Zorg dan ook zelf goed voor je mensen. Ze hebben heel veel keus, dus het is heel belangrijk dat ze tevreden zijn en steeds weer bij je terugkomen. Wees onderscheidend in hoe je je mensen behandeld en welke diensten je ze aanbiedt. Zo helpt Christian van ZBBN zijn freelancers bijvoorbeeld bij facturatie en laat hij ze geen concurrentiebeding tekenen. Als je bestaande pool tevreden over je is, praten ze positief over jou en zullen ze jouw bureau aanbevelen bij anderen. En zo kun je langzaamaan gaan uitbreiden.

Wil je meer weten over waar je als bemiddelaar mee te maken krijgt? In deze uitgebreide post vertellen we je er van alles over. Hoe zorg jij voor de voortgang van je bureau? En welke maatstaven gebruik je daar bij? Laat het ons weten in de comments!

New call-to-action

OPMERKINGEN

GERELATEERDE ARTIKELEN