Blog
clevergig

Waarom een flexpool aanbieden als uitzendbureau of uitzendbureau?

De arbeidsmarkt verandert. De gig-economie is in opkomst. Flexibele inzet van medewerkers wordt steeds belangrijker voor klanten. Maar naast de veranderende vraag neemt ook de concurrentie toe. Met alle moderne tools wordt het steeds makkelijker om een uitzendbureau of een uitzendbureau te starten.

Om relevant te blijven, moet u zich als arbeidsbemiddelaar aanpassen aan deze veranderingen. Niet overtuigd? We geven je vier redenen om toch met die flexpool te beginnen.

1. De markt verandert structureel.

Flexibiliteit is vandaag aan de orde van de dag. Kortlopende functies, werk op aanvraag en freelancen, dat zijn de nieuwe toverwoorden. Dit geldt voor het hele spectrum van de arbeidsmarkt. Volgens CBS, alleen al in Nederland is het aantal uitzendkrachten en freelancers in vijftien jaar tijd gegroeid van een miljoen naar meer dan 1,9 miljoen. Een beweging die niet te stoppen lijkt en die je als uitzendbureau of arbeidsbemiddelaar beter serieus kunt nemen.

2. Werving, matching en detachering verschuiven online

Het aantal online uitzend- en detacheringsbureaus groeit gestaag. De reis naar een vast kantoor zal werkzoekenden minder bekend worden. Net als banken zullen ook zij geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Vraag en aanbod worden automatisch op elkaar afgestemd, waardoor de zoekkosten worden verlaagd. Net zoals in een fastfoodrestaurant waar we zelf de tafel afruimen of een to-go shop waar we zelf de boodschappen scannen, doen kandidaten in de uitzendbranche steeds meer zelf. Persoonlijk advies wordt steeds minder belangrijk. Bovendien wordt de transactie digitaal afgehandeld, waardoor de kosten verder worden verlaagd. Het is logisch dat klanten minder bereid zijn om voor de match te betalen, waardoor de marges onder druk komen te staan.

3. Extra inkomsten genereren

Aan de ene kant zet de verschuiving van traditioneel naar online druk op de marges, maar aan de andere kant biedt deze verschuiving bureaus die nog geen flexpool hebben de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren. Veel bureaus starten echter geen flexpool omdat ze dat te tijdrovend vinden. Wat ons betreft een gemiste kans. Ja, zo'n flexpool brengt veel operationele rompslomp met zich mee. Als je het niet goed organiseert, ben je inderdaad de hele dag bezig met sms'en, bellen en het aanpassen van planningen in Excel. Maar een flexpool biedt je ook de mogelijkheid om nieuwe klanten aan te trekken en zo nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Ook als je nog steeds met ad-hocplanning wilt werken, kom je met deze aandachtspunten al een heel eind.

4. De dreiging van de gig-economie is reëel

Dus verschuiven steeds meer taken naar online platforms. Je kunt deze verschuiving niet langer negeren. Dit betekent niet noodzakelijk dat dit allemaal in het voordeel is van online spelers; de 'traditionele' uitzendbranche kan ook een graantje meepikken. Maar het is duidelijk: om relevant te blijven, moet je digitaliseren en aan de slag gaan met die flexpool.

Het is onze missie om jou als uitzendbureau en arbeidsbemiddelaar te helpen deze stap naar de nieuwe realiteit te zetten. Wil je meer weten of gewoon even brainstormen? Neem gerust contact met ons op!

Probeer onze planningssoftware

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest met onze toonaangevende software.

Blijf hier op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws en updates van ons

Door je in te schrijven, ga je akkoord met onze privacybeleid.
Bedankt!
Oeps! Er is iets misgegaan tijdens het verzenden van het formulier.