Blog
clevergig

Een hoog verloop van uw uitzendkrachten: wat u eraan kunt doen in 3 stappen

Het grootste probleem op de uitzendvloer op dit moment, zo horen we van onze klanten: een hoog verloop van flexwerkers. Deze snelle omzet is natuurlijk het gevolg van de steeds krappere arbeidsmarkt. Maar juist in die schaarste wil je je zwaarbevochten uitzendkrachten behouden.

Goed nieuws: dat kan! Laten we teruggaan naar het begin: weet je eigenlijk wie je klant precies is, en - nog belangrijker - wat ze willen? We vertellen je graag hoe je die vragen kunt beantwoorden.

Klant is koning

Laten we meteen duidelijk zijn: wie denkt dat alles begint met zijn product heeft het mis. Zonder een klant is er geen bedrijf. Je stemt de diensten die je aanbiedt af op de behoeften van de klanten waarop je je richt. Als die behoeften veranderen, veranderen jij en je waardepropositie mee.

Oké, je klant als tussenpersoon bestaat uit twee segmenten, de klant en je flexwerkers. We richten ons nu op de klant zonder wie je niet kunt bestaan: je uitzendkrachten. Want in onze krappe arbeidsmarkt is dit deel van uw klantensegment absoluut koning.

In 3 stappen bepalen wat je klanten willen

Onze theorie over uw bedrijfsmodel begint met uw zogenaamde 'klantsegmenten': op wie richt u zich?

De volgende stap is om te weten wie je klant is en wat ze willen. Als u het verloop van uw uitzendkrachten wilt beperken, moet u in hun behoeften voorzien. Maar hoe weet u of de eisen van uw uitzendkrachten veranderen? En welke kant gaan hun behoeften precies op?

Geen stress, we leggen je hier in 3 snelle stappen uit hoe je daar achter komt en hoe je je bedrijfsmodel daarop kunt aanpassen. U doet dit door de zogenaamde klantenbanen, pijnen en winsten van uw uitzendkrachten te bepalen:

Stap 1. Vacatures bij klanten

Uw kandidaten willen iets bereiken in het leven, zowel persoonlijk als professioneel. En iets minder filosofisch: iedereen moet brood op de spreekwoordelijke tafel leggen. Het is belangrijk om te bepalen met welke van die 'jobs' of taken je je klant helpt. Denk breed, niet vanuit het perspectief van je eigen product: stel jezelf de vraag: 'Wat heeft een werkzoekende nodig in het leven? ' in plaats van 'Wat wil een uitzendkracht van een tussenpersoon? '

Functionele 'jobs'

Dit zijn zeer praktische taken: uw kandidaat heeft in de eerste plaats de 'taak' om in zijn levensonderhoud (en dat van familieleden) te voorzien van een minimuminkomen. Maar ze willen waarschijnlijk niet 24 uur per dag aan die taak besteden; ze willen ook genoeg tijd voor hun privéleven.

Een cruciale vraag: hoe gaat de werknemer van vandaag, uw klant, het liefst met zijn tijd om? Met vaste werktijden en werkzekerheid, of zijn ze op zoek naar inkomenszekerheid en vooral veel flexibiliteit? Zo ja, hoeveel flexibiliteit precies?

Emotionele 'jobs'

Hier wordt het persoonlijker: je kandidaat wil zich op een bepaalde manier voelen. Misschien houden ze van voorspelbare taken zonder stress, of gedijen ze goed bij spannende uitdagingen. Daarnaast kunt u zich afvragen wat goed werkgeverschap betekent voor uw kandidaten. En goed om in gedachten te houden: uw uitzendkracht wordt graag op dezelfde manier behandeld als vast personeel.

Stap 2. Pijn van klanten

Het vervullen van een 'taak' gebeurt niet altijd in één keer: uw klant stuit op obstakels die het moeilijker maken, risico's, ongewenste effecten - dit zijn allemaal 'pijnen'.

Bedenk wat de pijn is voor uw uitzendkrachten om inkomenszekerheid te bieden. Of waar ze tegenaan lopen bij het zoeken naar een baan waarbij ze niet van 9 tot 5 op één plek aanwezig hoeven te zijn. Misschien zijn er niet genoeg ad-hocopdrachten om volledig flexibel te kunnen werken. Of misschien is het de 'taak' van uw uitzendkrachten om volledig gedetacheerd te zijn voor een langere periode, maar u biedt enkel deeltijdse opdrachten aan. En het kan natuurlijk ook zijn dat een werknemer altijd inzicht wil hebben in de planning, maar geen eenvoudige tool heeft om zijn diensten te zien ;-).

Waarom identificeer je de problemen van je klanten? Als toekomstige tussenpersoon kunt u deze pijnen verlichten met de diensten en opdrachten die u aanbiedt.

Stap 3. Winsten voor klanten

Tijd voor wat positiviteit: 'winst' zijn de goede resultaten en voordelen die uw kandidaten halen uit het vervullen van hun 'baan'. Net als de taken uit stap 1 kunnen deze functioneel-financieel en emotioneel zijn.

Bijvoorbeeld: een positief en zeer essentieel resultaat van het zoeken naar een tijdelijke tijdelijke baan is dat je wordt betaald. Maar het is ook belangrijk dat de salarisadministratie op tijd wordt gedaan, op basis van het juiste aantal uren. En voor sommige uitzendkrachten zijn zich thuis voelen, gewaardeerd worden en leuke interactie hebben met collega's net zo belangrijke 'aanwinsten' als inkomsten.

Stel uzelf dus de vraag: wat zijn de minimale, functionele en verwachte voordelen die kandidaten uit mijn dienstverlening halen? Maar ook: hoe kan ik ze iets meer bieden en ze aangenaam verrassen?

Als u online rekruteert omdat uw kandidaten tot de jongere generatie behoren en liever via hun telefoon een tijdelijke baan zoeken, kunt u ze een onverwachte emotionele 'winst' geven door hen persoonlijk te vragen hoe het met hen gaat op de eerste werkdag.

Meer tevreden uitzendkrachten = minder omzet

Als je weet wat je klant nodig heeft, weet je welk product je kunt verkopen. En als u weet wat uw uitzendkrachten willen, kunt u ze langer bij u houden. Vaarwel, omzet!

Natuurlijk kunnen we alleen voorspellingen doen over de toekomstwensen van werkzoekenden (wat we graag doen). Maar met de 3 stappen van klanttaken, pijnen en winsten heb je als tussenpersoon een mooi kader om de behoeften van je klanten te bepalen.

Wat denk jij: wil de uitzendkracht van de toekomst meer flexibiliteit of meer zekerheid? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Probeer onze planningssoftware

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest met onze toonaangevende software.

Blijf hier op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws en updates van ons

Door je in te schrijven, ga je akkoord met onze privacybeleid.
Bedankt!
Oeps! Er is iets misgegaan tijdens het verzenden van het formulier.